DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde 1 ay önce komşusunun kızının nişanında 25 yaşındaki Harun Yaman'ı tabanca ile vurarak öldürdüğü, aynı yaştaki kuzeni Emre Yaman'ı yaraladığı iddiasıyla aranan 45 yaşındaki Hüseyin Aksu, Sakarya'da askerlik arkadaşının evinde saklanırken polis operasyonuyla yakalandı.
Geçen 8 Nisan'da Hacı Yusuflar Mahallesi'nde meydana gelen olayda Hüseyin Aksu, mahalledeki kahvehanede yapılan komşusunun kızının nişan töreninde Harun ve Emre Yaman ile tartıştı. Çevredekilerin ayırmasıyla kahveden ayrılan Hüseyin Aksu, evine gitti. Aksu, iddiaya göre peşinden gelen Harun ve Emre Yaman'a evinden aldığı tabanca ile ateş etti. Harun Yaman, olay yerinde hayatını kaybetti, Emre Yaman ise yaralandı. Emre Yaman'ın hastanede yoğun bakımda tedavisi sürüyor.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, olayın ardından kaçan Hüseyin Aksu'yu yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan araştırmada Aksu'nun, Sakarya'nın Serdivan İlçesi'deki asker arkadaşı V.A.'nın evinde saklandığı belirlendi. Polis ekipleri V.A.'nın 3 katlı dubleks evine baskın düzenledi. Silahlarını çekerek içeriye giren ekipler, binanın üst katındaki odada saklanan Hüseyin Aksu'yu yakalayarak gözaltına aldı.
Hüseyin Aksu'nun ilk ifadesinde, Harun ve Emre Yaman ile alacak verecek meselesinden tartıştıklarını söylediği belirtildi. Harun ve Emre Yaman'a borcunu ödemesine rağmen kendisine para istediklerini söyleyen şüpheli, emniyetteki işlemleri ardından Akçakoca Adliyesi'ne sevk edildi. Aksu, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


 

DHA