AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ndeki bir ilkokulun ikinci sınıf öğrencileri, polis yeleği giyerek emniyet kemeri ve radar kontrolü yaptı. Yaya geçitlerinde araçların yayalara davranışlarını ve yayaların trafiğe uygun hareket edip etmediklerini izledi. Uyanlara teşekkür eden minikler, uymayanları bilgilendirdi.
İbrahim Zeki Emgin İlkokulu öğrencileri, iki gün boyunca ders aldıkları uzman trafik polisleri eşliğinde önce kontrol noktası kurdu. Ardından emniyet kemeri kontrolü yaptı. Kemer takıp kurallara uyanlara şeker ve limonata ikramında bulundu. Daha sonra radarla hız kontrolü yapan minikler, hız kurallarına uyanlara teşekkür etti. Kurallara uymayan sürücülere ise bilgilendirme broşürleri dağıttı. Araçların içindeki miniklere ise trafik konulu boyama kitapları dağıtıldı. Çocukların üçüncü durağı ise bir yaya geçidi oldu. İkişerli gruplar halinde yaya geçinden geçen çocuklara karşı, araç sürücülerinin davranışları gözlendi. Araç sürücülerine  yönelik çalışmalardan sonra yayalara bilgilendirme yapıldı. Yayalara broşürler dağıtan çocuklar, sürücüler kadar yayaların da kurallara uyması gerektiğini anlattı.
ARABA MEZARLIĞI
Trafik kurallarına uymamanın getirdiği sonuçları ise çocuklara etkili bir şekilde göstermek için, yediemin deposuna gidildi. Kaza yapan araçları inceleyen çocuklar, o araçta kaç ölü veya yaralı olabileceği konusunda tahminlerde bulundu. O araçlarda kaza yapanların çocuklarının neler hissettiklerini anlamaya çalıştı. Kaza yapan araçlardan oldukça etkilenen öğrenciler, burada büyüklerine bir mesaj göndermek istedi.
Kendilerine eşlik eden trafik polisi Hüseyin Kalaycı'nın söylediği 'Trafik kazaları, uyulmayan trafik kurallarının intikamıdır. Trafik sizden intikam almadan önce lütfen trafik kurlarına uyalım, uymayanları uyaralım' sloganını tekrarlayan çocuklar, anne babaları başta olmak üzere tüm sürücü ve yayaların trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu.

DHA