İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde geçen yıl ekim ayında, alışverişe gitmek üzere yola çıktığı eşi, 71 yaşındaki Süleyman Özmen'i aralarında çıkan tartışma ardından başına taşla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 63 yaşındaki Behiye Özmen'in yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti sanığın cezai ehliyetinin tespiti için rapor alınmasına karar verip duruşmayı erteledi. Duruşma salonunda kızı ve gelininin Behiye Özmen'e sarılmasıyla duygusal anlara neden oldu.
Olay, Şehit Pilot Üsteğmen Türker Aydın Sokağı'ndaki parkta geçen yıl 1 Ekim'de meydana geldi. 43 yıllık evli ve 4 çocukları olan Süleyman Özmen ile eşi Behiye Özmen, alışveriş yapmak üzere evden çıktı. Çift arasında ailevi nedenlerden dolayı tartışma başladı. İddiaya göre Süleyman Özmen eşine vurdu. Behiye Özmen de yerden aldığı taşla kocasının başına vurup ölümüne neden oldu. Gözaltına alınan Behiye Özmen, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Hakkında, 'Eşini kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına, sanık Behiye Ö. ile avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Tamer Bulam, sanık Behiye Özmen'nün 2013 yılında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde piskiyatri bölümünde tedavi gördüğüne dair gelen raporu okudu. Sanık Behiye Özmen, gelen rapora bir diyeceğinin olmadığını, cinayet işlediği için çok pişmanlık duyduğunu ve nasıl olduğunu da bilmediğini, daha önceki ifadesinde olayı ayrıntılı şekilde anlattığını söyledi. Sanık Behiye Özmen ayrıca tahliyesini de istedi. Sanık avukatları da müvekkilerinin yaşı ve rahatsızlıkları nedeniyle cezaevinde zor koşullar altında yaşamını sürdürdüğünü, öldürme kastıyla hareket etmediğini belirtip, sabit ikematgah sahibi olduğunu ve kaçma şüphesi bulunmadığını vurgulayarak, adli kontrol koşulu ile tahliyesini istedi. Duruşma savcısı ise sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.
Hakim Hakim Tamer Bulam başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetininin tespiti için yeni bir rapor alınması amacıyla 3 hafta süreyle İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda müşhade altına alınmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı ağustos ayına erteledi.
Cezaevine götürülmek üzere ellerine jandarma tarafından kelepçe takılan Behiye Özmen'in kızı ve gelini kendisine sarılıp onun elini öpmek için mahkeme başkanından izin istedi. Mahkeme başkanının izin vermesi üzerine, elindeki kelepçe açılan Behiye Özmen, önce kızına sonrada  gelinine sarılıp doya doya öptü. Bu anlar salonda bulunanları da duygulandırdı. Mahkeme Başkanı Tamer Bulam'ın da bu tablo karşısında duygulandığı gözlendi. Sanık yakınları mahkeme heyetine bu izin için teşekkür etti.
Sanık Behiye Özmen de izleyici bölümünde oturan yakınlarına dönüp, 'Herşey düzelecek. Beni merak etmeyin. Allaha emanet olun' dedi.

DHA