DÜZCE Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, 'Kardeşlik Okulu' projesi kapsamında mülteci çocukları ile Düzceli çocukları piknikte bir araya getirdi.
Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, ülkelerindeki iç karışıklıklar ve çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınan mülteci ailelerin çocuklarının uyumlarını sağlamak için 'Kardeşlik Okulu' projesi geliştirdi. Öğrenciler, bu kapsamda mülteci çocuklar ile Düzceli çocukları aynı sınıf ve oyun alanlarında buluşturdu. Çocukların sosyal etkinliklerle de kaynaşması amaçlandı. Proje kapsamında 25 mülteci, 25 Düzceli çocuk, Gölyaka Kültür Park’ta düzenlenen piknikte de bir araya geldi. Çocuklar birlikte oyunlar oynayıp, balon ve uçurtma uçurdu.
Proje lideri Kemal Yavaş, proje için 2 aydır çalıştıklarını söyleyerek, 'Projemize en büyük katılımın olacağı piknik etkinliğimizi yaptık. Bu sayede birbirlerine kaynaşmakta zorlanan çocukların, kaynaşmasını ve kardeşlik duygularının gelişmesini sağlıyoruz. Şuana kadar projemizden olumlu dönüşler aldık. Devamı gelecek ve çocukların birbirlerine kardeşlik bağı ile bağlanmasına vesile olacağız' dedi.

DHA