KIRIKKALE Mehmet Isıtan Özel Eğitim Okulu'nda askerlik çağına gelen engelli gençler için temsili askerlik öncesinde asker uğurlama töreni düzenlendi. Gençler, aileleriyle birlikte eğlendi.
Asker kınası yakılan gençler, öğretmenleri ve velileriyle birlikte davul-zurna eşliğinde halay çekip eğlendi. Temsili olarak teskere alacak engelli gençlere okul bahçesinde asker kınası yakıldı. Duygusal anların yaşandığı kına merasiminde engelli gençlerin anne ve babaları ile öğretmenleri gözyaşlarını tutamadı.
Törende konuşan Kırıkkale Mehmet Isıtan Özel Eğitim Okulu Müdür Yardımcısı Semanur Ünal, 12 ay askerlik yapmanın her Türk gencinin boynunun borcu olduğunu belirterek, 'Bugün askere uğurladığımız çocuklarımız, 12 ay değil de bir gün askeri üniforma giyineceklerdir. önemli olanın vatan, bayrak, millet bilincini kazanmış fertler olarak vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması için canını dahi seve seve verebilme bilincinin kazandırıldığı çocuklar yetiştirilmiş olmasıdır' dedi.
Törende yapılan dua sonrası kesilen pastanın ikramı ile birlikte davul-zurna eşliğinde oyunlar oynandı. Engelli gençlerein ellerine kına yakılırken, aileleri ve öğretmenleri eşliğinde dans edip halay çekti.
 

DHA