BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde 79 engelli, temsili askerlik yaptı. Çocuklarını asker üniformasında gören aileleri ise gurur dolu bir gün yaşadı.
Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Ali Çetinkaya Kışlasında gerçekleştirilen temsili askerlik uygulamasına katılan engelliler, üniforma giyerek, bir günlüğüne asker oldu. Yemin törenine engelli ailelerinin yanı sıra Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkan Vekili Ahmet Özkoca, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Recep Eser ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından engelliler, büyük bir coşku ile yemin etti.
Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun yaptığı konuşmada, 'Kalpleri askerlik aşkıyla çarpan ancak sağlık durumları nedeniyle bu arzularını gerçekleştiremeyen, kısa süreli de olsa askerlik coşkusunu yaşamak için 79 engelli vatandaşın bir günlüğüne askere aldık. Ana olarak evlatlarını milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına bayram coşkusu içinde göndermektedir. Askerlik mükellefiyeti asker, millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk milleti için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevlerini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadırlar' dedi. Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı ve engelli askerlere terhis belgeleri verildi. Engelli askerler adına konuşma yapan 48 yaşındaki Hasan Pembegül ise 'Bugün burada bayrağın huzurunda silahların önünde, arkadaşlarımızla omuz omuza ant içtik. Bize bu onuru yaşattığınız için size şükranlarımızı sunuyoruz. Askerlik yeminimize her zaman bağlı kalacağımıza dair söz veriyoruz. Arz ederim' şeklindeki sözleri duygu dolu anlar yaşattı.
Çocuklarının temsili askerliğine katılmaktan büyük bir onur duyduklarını vurgulayan engelli aileleri ise bu organizasyonun yapılmasının kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, 'Devletimiz bize çok mutlu bir gün yaşattı. Keşke sağlıklı olsalardı ve gerçekten askerlik yapsalardı, vatan borçlarını ödeselerdi. Ama bu da bizim için çok önemliydi. Devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Oğlum çakı gibi asker oldu' diye konuştu.

DHA