BOLU'da, '10-16 Mayıs Engelliler Haftası', özel eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerin hazırladığı müzikal gösteriler, halk oyunları ve sıra gecesinin yer aldığı etkinliklerle kutlandı.
Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Okulu tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen Engelliler Haftası kutlamasına Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Timuçin Erem, engelli öğrenciler, aileleri katıldı. Okul Müdürü İsmail Karakurt, açılış konuşmasında amaçlarının öğrencilerin üretken bireyler haline gelmesini sağlamak ve toplum içinde bağımsız yaşayabilecek yeterlilikleri kazandırmak olduğunu söyledi.
Engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak tüm toplumun desteğiyle mümkün olacağına işaret eden Karakurt, 'Bu anlamda engelli bireylere acıma duygusuyla ve yapamadıklarına bakmak yerine, yapabildiklerini ön planda tutulması ve hayata katılması hedeflenmelidir. Öğretmenlerimizle birlikte hazıladığımız program ile engelli bireylerin neleri başarabildiklerini gösteriyoruz. Umuyoruz ki bugün zihinlerde bir farkındalık oluşturabiliriz' dedi.
Ardından okulda eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerin, öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları gösterilere geçildi. Öğrencilerden Feridun Özcan'ın, annesi Sema Özcan ve öğretmeni Tuğba Ulusoy Ercan ile oynadığı gösteride asker uğurlaması canlandırıldı. Annesi ve nişanlısı rolündeki öğretmeni tarafından askere uğurlanan Feridun Özcan'ın sahnedeki başarılı oyunu büyük alkış aldı. Öğrencilerin Karadeniz yöresi halk oyunları gösterisi, sıra gecesi ve çayda çıra oyunları da ilgiyle izlendi.
Öğrencilerin, okulda öğretmenleriyle çekilen larının yer aldığı slayt gösteriden sonra bir öğrenci şiir okudu. Engelli Feridun Özcan'ın annesi Sema Özcan'ın duygusal konuşması ardından aynı öğrenciler, öğretmenleri Tuğba Ulusoy Ercan yönetiminde 'Sev Kardeşim' şarkısını işaret diliyle söyledi. Engelli öğrenciler, programın sonunda salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

DHA