KARABÜK’te 43 yaşındaki Murat Aybakır'ın otomobili, evinin önünde ateşe verildi. Aybakır, güvenlik kamerasına yansıyan olayda aracını kundaklayan kişinin ablasının boşanma aşamasındaki eşi olduğunu ileri sürerek, polise şikayette bulundu.
Olay, dün sabah saat 05.00 sıralarında Yeşil Mahalle Hilal Tepe Caddesi’nde bulunan Kader Apartmanı önünde meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, istinat duvarından atlayarak Murat Aybakır’a ait 78 BP 820 plakalı otomobili benzin dökerek ateşe verdi. Sabah namazını kıldıktan sonra evine dönen komşusu alevleri fark ederek Aybakır'a haber verdi. Aybakır, yangın tüpleriyle aracını söndüremeyince itfaiyeyi aradı. Kısa sürede gelen itfaiye, alevleri söndürdü. Motor kısmı tamamen yanan otomobil, kullanılamaz hale geldi. Polis, apartmanın güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye aldı.
Aybakır, ablasının boşanma aşamasındaki eşi Musa C.'nin otomobilini kundakladığını iddia ederek polise şikayette bulundu. Aracının 2 defada lastiklerinin kesilmesinden dolayı apartmana güvenlik kamerası taktırdığını anlatan Aybakır, şöyle dedi:
'Ablamla boşanma aşaması başladığı günden bu yana sürekli tehditler aldım. Ablama ve daha sonra bana koruma kararı çıkartıldı. Koruma kararına rağmen evimle aracımın arası 4 metredir. Dibime kadar girip aracımı kundaklayabilecek kadar yaklaşabiliyor. 2 gün önce de ablamın evine giderek çilingirle kapısını açtı. Şu anda firari olduğu söyleniyor. Yetkililerden bir an önce Musa C.'yi bulmalarını ve buna kimler yardım ediyorsa hepsinin gerekli cezaları almasını istiyorum. Aile olarak da herkes korku ve panik içerisinde. Çünkü aracımı yakmaya gelen, lastiklerini kesen, evimin bu kadar yakınına gelen bir insan bana ya da ailemden herhangi birisinin canına da kastedebilir.'
Polis, Musa C.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

DHA