DENİZLİ İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla sonuçlanan Turkish Airlines Euroleague Dörtlü Final Basketbol Turnuvası'nda sporcuların Denizli'de üretilen Turkish Towels markalı havluları kullanmasının Türk havlusunun ve Denizli'nin tanıtımına önemli katkı sağladığını belirtti.
Fenerbahçe, Yunanistan'ın güçlü temsilcisi Olympiakos'u Turkish Airlines Euroleague finalinde yenerek büyük bir zafere imza atarken, 200 ülke televizyonunun canlı verdiği turnuvada sporcuların Denizli'de üretilen Turkish Towel markalı havluları kullanması Denizli'nin ve Türk havlusunun tanıtımına önemli katkı sağladı. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Süleyman Kocasert, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye Denizli'de üretilen ve turnuvada kullanılan havludan hediye ederek, Türk havlusunun tanıtımına bakanlık olarak verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, 2016'da 2.8 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye'nin en çok ihracat yapan 8'inci kenti olan Denizli'nin tekstil sektörü başta olmak üzere, gıda, mermer, kablolu tel, ambalaj ve cam sanayi sektörlerinde 1300'ün üzerinde firmayla ihracat yaptığını belirtip, 'Denizli'nin ihracatında tekstil ve hazır giyim sektörü öne çıkıyor. Türkiye'den ihraç edilen havlu ve bornozun yaklaşık yüzde 70'i, çarşafın ise yaklaşık yüzde 35'i Denizli'de üretiliyor. Uluslararası pazarlarda Türk havlusu imajının güçlendirilmesi ve ürünlerin daha geniş platformlarda tanıtılması için markalaşmanın önemi gün geçtikçe artıyor. Bu bilinçten hareketle, Denizli İhracatçılar Birliği Turkish Towels markasıyla 2016'da, 4 yıl sürecek Turquality Projesi'ne başladı. Turquality Projesi kapsamında, Eylül ve Mart aylarında ABD'de düzenlenen Global Home Show etkinliğinde modeller tarafından sergilenen 'Turkish Towels' logolu bornozların tanıtımı gerçekleştirildi. Aynı proje kapsamında, 2017 yılında dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olan Heimtextil Fuarı'nda 75 metrekarelik alanında Turkish Towels  markasının tanıtımı yapıldı. Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla sonuçlanan dev organizasyonda da Denizli'de üretilen havluların etkili bir şekilde tanıtılması bizlere gurur verdi' dedi.
TURNUVALARDA DENİZLİ HAVLUSU
Türk havlularının bugüne kadar Euro 96, 2000, 2004, 2008, Fransa 98 Dünya Kupası, Güney Afrika 2010 Wimbledon Tenis Turnuvası ve Universiade 2011 Erzurum Kış Olimpiyatları gibi uluslararası organizasyonlarda, 2016 Rio Olimpiyatları'nda ve 2013 yılında Slovenya'da yapılan Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda da kullanıldığını belirten Kocasert, yürüttükleri çalışmalara Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de destek verdiğini kaydetti.
BAKAN ZEYBEKCİ'YE TEŞEKKÜR
İhracatın 2017 yılına yüksek düzeyli performansla başladığını, mayıs ayında ihracatın artış oranının daha da yükseleceğini söyleyen Kocasert, hükümetin son dönemdeki ekonomik destek politikalarının ekonomiyi daha da geliştireceğini vurgulayıp, 'Bu politikaların daha da etkin devam etmesi Türkiye'nin ekonomisini daha da geliştirecektir. Bu destek politikalarının oluşmasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de önemli katkısının bulunduğunu biliyoruz. İhracatın içinden gelen, ihracatçının sorunlarını ve beklentilerini bilen Bakan Zeybekci, bakanlık görevini üstlendiğinde bunun sadece Denizli için değil Türkiye için bir fırsat olduğunun altını çizmiştik. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye Türk havlusunun tanınırlığı ve bilinirliği ile ilgili projelerimize verdiği destek için teşekkürler ediyorum' diye konuştu.

DHA