KIRKLARELİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla haklarında dava açılan 19'u tutuklu, 31 eski öğretmenin yargılandığı davada futbolcu Emre Belözoğlu ile eski futbolcu Hakan Şükür'ün isimleri, öğrencileri kazanmak için tanıştırılacak kişiler olarak geçti.
Kırklareli'de FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 'terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla haklarında dava açılan 19'u tutuklu, 31 sanığın yargılanmasına Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan mahkeme salonunda bugün devam edildi. Aralarında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullananların da olduğu belirtilen sanıklar, savunmalarını bugün sürdürdü.
Duruşma, tutuklu sanıklardan Bünyamin Çetin'in savunmasıyla başladı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Çetin, Aktif Eğitim-Sen'in başkanlığını yaptığını, kendisi ve örgüt üyelerin FETÖ ile ilgili hiçbir bağı bulunmadığını öne sürüp, "Sendikalarımız cemaat sendikası değil ve her kesimden insan vardı. Sendikanın tüzüğünü beğendim ve bu nedenle üye oldum. Daha sonra yöneticilik görevine getirildim" dedi.
Mahkeme Başkanı İzzet Koçer'in, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede yer alan, evde bulunan bir notta, "Bazı öğrencileri nasıl kazanalım, Emre Belözoğlu ve Hakan Şükür ile tanıştıracağım" yazılı ifadelerin ne anlam taşıdığını sorması üzerine
Çetin, şöyle dedi:
"Emre Belözoğlu başka bir ilde öğrencilerle buluşmuş. Öğrencileri teşvik etmek onları yetiştirmek, vatana millete kazandırmak şeklindeki ifade ettim. Hakan Şükür o dönemde FETÖ'cü değil, milletvekili, meşhur kişilerdendi. Bu nedenle öğrencileri teşvik etmek onları yetiştirmek, vatana millete kazandıralım, şeklindeki düşüncelerimdi. Amacım öğrencileri FETÖ'ye kazandırmak değil."
Tutuklu sanıklardan Beyhan Türkmen, 2002 yılında 138 bin 500 lira kredi çektiğini belirterek, 2014 yılı eylül ayında da otomobilini satarak 42 bin lirasını Bank Asya'ya yatırdığı anlattı. Sanık Cahide Toker de otomobilini satarak 22 bin lirasını Bank Asya'ya yatırdığını ifade ederek, Fethullah Gülen'in çağrısından haberinin olmadığını söyledi.
Tutuklu sanık Cengiz Akın, şöyle dedi:
"Dönemin Vali Yardımcısı ve Milli Eğitim Müdürü'nün başkanlığını yaptığı Sevgi Dünyamız Derneği'ne üye oldum. Bu derneğin FETÖ/PDY'ye ait olduğu yönünde hiçbir düşüncem olmadı. Böyle bir bağlatıya şahit olmadım. Ben 15 Temmuz gecesi Vilayet Meydanı'na çıkan ilk kişilerdenim. Ben çıktığımda sokakta 100 kişi bile yoktu. 55'inci Mekanize Piyade Tugayı'nda hareketlilik olduğunu duyduğum anda da kendi aracımla oraya gittim. Hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın çağrısına uydum."
"KIZILAY'A KAN BİLE VERMEM"
Tutuklu sanık Hasan Sarıcı, dernek üyelikleri ile ilgili savunma yaptığı sırada, "Bundan sonra Kızılay'a kan bile vermem. Yarın öbür gün yıllar sonra karşıma suç işlemiş olarak çıkabilir. Resmi hiç bir kayıt yaptırmam. Bu dernekler de zamanında resmi ve sıradan derneklerdi" dedi.

DHA