KAHRAMANMARAŞ'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'mahrem imam'ı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi. Ayrıca ByLock kullandıkları iddia edilen 9 kişi de gözaltına alındı.
FETÖ'nün mahrem imam yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla 11 kişi gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan şüpheliler minibüsle getirildikleri hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Bu sırada şüphelilerden biri kendisini görüntüleyen gazeteciye tekme atarak saldırdı. 11 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından getirildikleri minibüse bindirilerek adliyeye sevk edildi.
9 YENİ GÖZALTI
Öte yandan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kamudan ihraç edilen ve FETÖ'nün gizli haberleşme programı olan ByLock'u kullandıkları tespit edilen 17 kişiyi yakalamak için operasyon düzenledi. 9 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, 8 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

DHA