AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Yalova'da yaptığı konuşmada, “Biz milletin önüne bir proje getiriyorsak, bir öneri getiriyorsak iş olsun, laf olsun diye getiriyor değiliz. Bugün gündemde olan anayasa değişikliği de bir ihtiyacın sonucudur” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin Yalova İl Başkanlığı’nca düzenlenen programda hemşehri dernekleri yöneticileriyle bir araya geldi. Uygulama Oteli’nde düzenlenen programda konuşan Yazıcı, anayasa değişikliğinin Türkiye’nin geleceği için önemine değindi.
"ANAYASA YAPMAK MİLLETİN HAKKI"
Yazıcı, Türkiye’nin gündeminde uzun süredir anayasa olduğunu söyledi. Yazıcı, “Biz milletin önüne bir proje getiriyorsak, bir öneri getiriyorsak iş olsun, laf olsun diye getiriyor değiliz. Bugün gündemde olan anayasa değişikliği de bir ihtiyacın sonucudur. Yıllardır Türkiye’nin gündeminde anayasa var, yeni anayasa. Bugüne kadar, Osmanlı dönemi dahil, 5 tane anayasa yapmışız; 1876, 1921, 1924, 1961, 1982. Osmanlı’yı bir kenara bırakalım, cumhuriyetimizin kuruluşunu da bir köşeye koyalım. Çok partili siyasal hayatımız 1950. 1950’den bu yana iki anayasamız var. Kim yapmış bu anayasayı Darbeciler yapmış mı Darbe yapanlar bazı konuları kendilerine göre abartmış, acite etmiş, onu gerekçe oluşturmuş, sonra gelmiş darbe yapmış arka odalarda bir anayasa düzenlenmiş ve bunu bu yurda yapmış. Peki, anayasa yapmak kimin hakkı, kim yapar anayasayı Millet yapar. Anayasa yapmak milletin hakkıdır. Bu hak tekeldir. Bu vazgeçilmez, devredilmez bir haktır. Millet ya bunu doğrudan ya da temsilcileri aracılığıyla yapar. Temsilcileri aracılığıyla yapıyorsa onay için kendisine götürülmesini ister. O süreci yaşıyoruz” dedi.
"ÇOK STRATEJİK BİR YERDEYİZ"
Avrupa ile referandum sürecinde yaşanan sıkıntılara da değinen Yazıcı şöyle konuştu, “Bu Avrupalılara ne oluyor Niye bu kadar anayasa değişikliğiyle bunlar ilgili. Bakın Türkiye, bu bulunduğu coğrafya itibariyle stratejik üstünlüğü var. 3 kıtanın kesiştiği noktadayız; Asya, Afrika, Avrupa. Çok stratejik bir yerdeyiz. Coğrafi stratejik üstünlüğü olan ülkelerin bu üstünlüğünü duruşu olan, vizyonu olan, güçlü liderler pekiştirir. Daha da ileriye taşır. Coğrafi stratejik üstünlükte uyumlu, vizyoner bir lider kadro olmasa Türkiye coğrafyasında stratejik üstünlüğünden faydalanamaz. Onun için bu modele karşı olanların hedefinde duruşu, vizyonu olan Cumhurbaşkanımız var.”
Uygulama Oteli’ndeki programın ardından Yazıcı, Gazipaşa Caddesi’nde bulunan seçim irtibat bürosu açılışını gerçekleştirdi. Programa AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ile eski milletvekilleri Şükrü Önder ve Temel Coşkun da katıldı.

DHA