UŞAK'ta ve çevre illerde bakkallara çeşitli ürünler pazarlayan 51 yaşındaki Hüseyin Yılmaz, aracında bulundurduğu mamalarla da sokak hayvanlarını besliyor.
Evli, 2 çocuk babası Hüseyin Yılmaz, işi gereği otomobili ile her hafta 1200 kilometre yolculuk yapıyor. Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli'nin ilçe ve kırsal mahallerinde bakkal ve marketlere çeşitli ürünler pazarlayan Yılmaz, yol güzergahında ve gittiği yerlerde gördüğü başıboş kedi ve köpekleri otomobilinin bagajında taşıdığı mamalarla besliyor. Sokak hayvanlarını 30 yıldır hiç aksatmadan beslediğini belirten Yılmaz, hayvan sevgisini küçük yaşlarda edindiğini söyledi. Yılmaz şöyle dedi:
'Zamanla bu sevgi yaşamımın bir parçası oldu. 30 yıldır varım yoğum hayvanlar diyebilirim. Zaman zaman başta eşim olmak üzere aile fertlerimin bu duruma tepki gösterdiği oluyordu. 'Kont' isminde 'Alman kurdu' cinsi köpeğim vardı. Öldüğü haberini aldığımda kalp krizi geçirdim. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Daha sonra başka bir evcil hayvanım daha öldü. Yine kalp krizi geçirdim. Vücuduma ameliyatla 5 stent takıldı. Canım pahasına da olsa can dostlarımdan kopamıyorum. Halen evimde 'Akkuş' adını verdiğim bir Van kedisi besliyorum.' 
'GELECEĞİM GÜNÜ BİLİP BEKLİYORLAR'
Hayvanlara ilgi gösterildiğinde menfaat beklemeden misli ile karşılık verdiklerini kaydeden Hüseyin Yılmaz şunları söyledi:
'İş gereği gittiğim yerde yolda gökdüğüm sokak hayvanlarını durup besliyorum. Onların aç gezmelerine gönlüm razı olmuyor. Bu nedenle otomobilimin bagajında kedi ve köpek maması eksik olmaz. Önceleri benden kaçan kedi ve köpekler otomobili gördüğünde artık bana doğru koşmaya başlıyor. Gittiğim il ve ilçelerde belli noktalar oluşturdum. Geleceğim günü bilen hayvanlar, o gün beni o noktalarda bekliyor. Yetişemediğim yerlerde ise belirlediğim arkadaşlara para bırakıyor, onlara mama aldırarak can dostları doyurmaya devam ediyorum.'


 

DHA