VAN'da tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasına katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Bolu Abant Tabiat Parkı'nda konakladığı 5 yıldızlı otelde gözaltına alındı. Geveri, Bolu Adliyesi'nde nöbetçi mahkemede ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'suç işlemeye alenen tahrik' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından açılan davada tutuksuz yargılanan HDP Van milletvekilleri Adem Geveri ve Lezgin Botan hakkında mahkeme, 'zorla getirilme' kararına rağmen duruşmaya katılmadıkları için 'yakalama' kararı verdi.
Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, milletvekillerinden Adem Geveri'nin, dün akşam Bolu'nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı'ndaki otelde olduğunu öğrendi. Adem Geveri, eşiyle kaldığı 5 yıldızlı otelde gözaltına alındı. Geceyi emniyette geçiren Geveri, sabah adliyeye sevk edildi.
Geveri, Adliye koridorunda mahkemeye çıkmayı beklerken, hakkında açılan davalarla ilgili ifadesinin alınması için gözaltına alındığını söyledi.
HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Bolu Adliyesi'nde nöbetçi mahkemede ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Geveri, jandarma eşliğinde adliyeden çıkarak ekip aracıyla ayrıldı.

DHA