IĞDIR'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'dan boşalan göreve vekaleten atanan Prof. Dr. Murad Aydın Şanda, görevi Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'ya devretti.
Karaağaç kampüsünde düzenlenen devir-teslim törenine Vali Ahmet Turgay Alpman, AK Partı Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, DBP'li Belediye Başkanı Murat Yikit, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan, Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Jandarma Alay Komutanı Kahraman Dikmen, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Ahmet Turgay Alpman, "Üniversiteler bilimsel faaliyetlerin yapıldığı bilim yuvalarıdır. Toplumun ihtiyaç duyduğu bilim adamları ve akademisyenleri yetiştirir. Üniversitelerin bir özelliği de o ilin gelişmesine ekonomik olarak katkı sağlamaktır. Rektör beyin hazırladığı ve şehrin kalkınmasına katkı verecek tüm projeleri destekleyeceğiz. Rektöre beye görevinde başarılar diliyorum ve aldığı bayrağı daha yükseklere taşıyacağına inanıyorum" dedi.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan eski rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'ı eleştiren AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras ise şöyle konuştu:
"Bir kula değil Allah'a kulluk eden nesilleri yetiştirmeliyiz. Birileri eğitim denilen güzel hadiseden girerek kendilerine kul yetiştirdiler. Eğittiğimiz insanlar topluma hizmet edecek, gidip bir kula değil, Allah'a kulluk edeceğiz. Rusya büyük elçisini öldüren polis bir kula hizmet ettiği için, beyni yıkandığı için adam öldürdü. Hizmet ettiği kul 'anneni öldür' dese annesini de babasını da öldürecek. İşte birilerine kul yetiştirdiler. 15 Temmuz cinnetini geçirdiler. Bunun için Allah'a kul olacak, topluma hizmet edecek yüreği vatan sevgisi ile dolu insanlar yetiştirmeliyiz."
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Murad Aydın Şanda, görevi Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'ya devretti. Rektör Alma, üniversiteyi eni iyi seviyeye getireceklerini belirtti.

DHA