ESKİŞEHİR Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, daha kuruluşunun ikinci yılında Avrupa çapında büyük bir başarıya imza attı. Orkestra, ilk etapta Belçika'nın Neerpelt kentinde bulunan Dommelholf Kültür, Sanat ve Spor Merkezi tiyatro salonunda konserini gerçekleştirdi. Çocuklar Senfoni orkestrası kategorisi E grubunda katıldıkları yarışmada ise Türk Marşı, Happy Blues, Orkestra için süit Chamambo parçalarını başarılı bir şekilde çalan temsilcimiz 21 farklı ülkeden yaklaşık 2700 katılımcı arasında üçüncülüğü elde ederek Türkiye'nin gururu oldu.

İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, ilk etapta Belçika'nın Neerpelt kentinde bulunan Dommelholf Kültür, Sanat ve Spor Merkezi tiyatro salonunda konser verdi. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı'nın da izlediği konserde, 86 çocuktan oluşan Senfoni Orkestrası, jüri önünde performanslarını sergiledi Çocuklar Senfoni orkestrası kategorisi E grubunda katıldıkları yarışmada, Türk Marşı, Happy Blues, Orkestra için süit Chamambo parçalarını başarılı bir şekilde çalan temsilcimiz 21 farklı ülkeden yaklaşık 2700 katılımcı arasında üçüncülüğü elde etti.

'TEPEBAŞI ÇOCUK ORKESTRASI BİZİ GURURLANDIRDI'

AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı, Tepebaşı Belediyesi 'İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası'nın elde ettiği başarıyla ilgili şunları söyledi: 'Belçika'da düzenlenen festivalde özellikle Tepebaşı Belediyesi çocuk orkestrasının aldığı sonuç bizleri çok memnun etti. Anadolu halkı, Türk halkı Avrupa'nın bir parçasıdır ve ayrı düşünülemez. Avrupa'da bu tür etkinliklerde yer alınıp dereceye girilmesi bizim için son derece gurur verici bir olay. Hem çocukları hem de onları hazırlayanları kutluyorum.' dedi.

SANAT VE BARIŞ MEŞALEMİZ BELÇİKA'YA DA ULAŞTI'

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, çocukları tek tek tebrik ederken, 'O kadar büyük bir iş başardınız ki hepinizle gurur duyuyorum. Tepebaşı'nda yaktığımız sanat ve barış meşalesini, Neerpelt'e, Belçika'ya kadar ulaştırdınız' diye konuştu. Çocuk Senfoni Orkestrası Neerpelt'ten Brüksel'e geçerek, Avrupa Parlamento binasında, kendilerine özel olarak düzenlenecek resepsiyona katıldı ve burada da izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

AB DAİMİ TEMSİLCİLİĞİ'NDE BÜYÜK ALKIŞ TOPLADILAR

Brüksel'e geçen Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde düzenlenen resepsiyonda, AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı'nın daveti üzerine mini konser verdi. Çocuklar kendileri adına düzenlenen resepsiyonda, İstiklal Marşı'nı ve arkasından Avrupa Marşı'nı çalarak konserinİ gerçekleştirdi ve büyük alkış aldı.

Konseri, çocukları Neerpelt'te ve Brüksel'de yalnız bırakmayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türkiye Cumhuriyeti Belçika Büyükelçisi Hakan Olcay, Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu ve birçok davetli izledi. Konser sonrasında Başkan Ataç, Belçika Büyükelçisi Hakan Olcay, AB Büyükelçisi Faruk Kaymakçı ve Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu'na birer plaket verdi.

BİNLERCE UÇAK AYNI ANDA NASIL ÇARPIŞMIYOR BRİFİNGİ

Tepebaşılı çocuklar Brüksel'de önemli merkezleri de gezme fırsatı buldu. Önce Avrupa Birliği Parlamento binasını gezen ve Avrupa Birliği Parlamentosu'nun çalışmaları hakkında bilgiler alan çocuklar, toplantıların yapıldığı büyük toplantı salonu ile parlamento binası ziyaretinden sonra Brüksel'de önemli noktalardan biri olan Euro Control Merkezi'ni de görme fırsatı buldu. Avrupa hava yolu trafiği için çok önemli bir yere sahip olan Euro Control Merkezi'nde çocuklara görevliler tarafından 'Binlerce uçak aynı anda uçarak nasıl çarpışmıyorlar' başlığı altında en anlaşılır şekilde bilgi verildi. Tepebaşılı minik müzisyenler Brüksel'deki programlarını tamamlayarak Eskişehir'e döndü.

DHA