TÜRKİYE İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Erzurum'da bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'İstihdam Fuarı'na katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, koltuklarda işsizler yerine lise öğrencilerini görünce, "Sizi buraya zorla mı getirdiler" diye sordu.
Merkez Palandöken İlçesi'nde Büyükşehir Belediyesine ait Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen 6'ncı İstihdam Fuarı'na Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mevlüt Doğan, İŞKUR İş Denetim Başkanı Cihat Demiralp, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. İşveren ile iş arayanların buluşturulması düşünülen fuara tek işsizin bile katılmaması dikkat çekti.
Fuarda ilk olarak konuşan İŞKUR İş Denetim Başkanı Cihat Demiralp, işsizliğin dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi. Demiralp şöyle dedi:
"TÜİK İş Gücü İstatistikleri 2016 verilerine göre issizlik oranı, bir önceki yıla göre 0.6 puan aratarak yüzde 10.9 olarak gerçekleşmiştir. Yani 2016 yılında ülkemizde işsizlik artış eğilimindedir. Yaşadığımız olayların buna etkisi olmuştur. Ülkemiz genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğu için iş gücüne her yıl yaklaşık 800 bin kişi girmektedir. Yani biz her yıl mevcudu koruyarak yaklaşık 800 bin kişiye artı istihdam sağlayamazsak işsizliği engelleyemeyiz. İşsizlerin katılmadığı fuara kamu kurumlarından ve öğrencilerin geldiğini gördük. Söyleyecek birşey bulamıyorum." 
VALİ KOLTUKLARDA ÖĞRENCİLERİ GÖRÜNCE
Konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Vali Seyfettin Azizoğlu katılımcıları selamlama sırasında koltuklarda çok sayıda öğrenci görünce, "Sizi buraya zorla mı getirdiler diye sordu. Sessiz kalan öğrencilere bu kez "Gönüllü mü geldiniz' diyen topluca "Evet" cevabı alan Vali Azizoğlu, "Derslerden de kaçtınız tabi ki" diyerek gülümsedi. Vali Azizoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Gönül isterdi ki istihdam fuarında iş arayanalar ile iş verenler bir arada olsunlar. Ama biz geleceğimizin mimarı olan öğrencilerimizle bir arada olmaktan ayrıca mutlu oluyoruz. İşin gerçeği Erzurum tarihin her döneminde bölgesinin ticaret merkezi olarak ün salmış ve bu varlığını da, büyüklüğünü de buna borçlu olan bir şehir. Bugünlerde Erzurum'u eski günlerine kavuşturmak için bir çaba ve gayret var. Erzurum'a hem yurt için hem de yurt dışından orta ve büyük ölçekte yatırımcı gelerek cazibe merkezi programı kapamında bizlerden arsa talep etti. 130'un üzerinde yatırımcıya istediği arsayı tahsis ettik."
AK PARTİLİ VEKİL: DEMEK Kİ İŞE İHTİYAÇ YOKMUŞ
AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz de konuşmasında işsizlere değinerek, "Burada şu üzüntümü de belirteyim. Bu salon tıklım tıklım dolmalıydı. Erzurum gibi işsizliğin yüksek olduğu bir yerde demek ki önemsemiyoruz. İşi Allah'a bırakıyoruz. Biraz kendimizde de ihmal var. Halbuki İŞKUR yeterince tanıtım yaptı. Madem böyle ilgi az demek ki işe ihtiyaç yokmuş" dedi.
Vali Seyfettin Azizoğlu, Milletvekili Orhan Deligöz daha sonra 50 firmanın yer aldığı fuar alanının açılış kurdelesini kesti.

DHA