KAHRAMANMARAŞ'taki 70 sivil toplum kuruluşunun (STK) oluşturduğu Kahramanmaraş Platformu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na uçuş izni vermeyen, Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınır dışı edip bunu protesto eden, gurbetçilere at ve köpeklerle saldıran Hollanda'ya tepki gösterdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatih Mehmet Erkoç'un da yer aldığı basın açıklamasına STK'ların kadın üyeleri de katıldı. Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan platform üyeleri 'Haçlı, faşist bitmez düşman saya saya Hollanda'yı titretti bir Müslüman Türk kadını Fatma Betül Sayan Kaya' ile 'Hollanda'nın OHAL ilan etmesi için bir tane Türk kadını yetti' yazılı pankartlar açıp Hollanda ve Avrupa'yı kınayan dövizleri taşıdı.
Platform adına açıklamayı okuyan Ayşe Taşkıran, Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda tarafından küstahça sınır dışı edildiğini ve buna tepki gösteren gurbetçilere Hollanda polisinin sert bir şekilde karşılık vererek atları ve köpekleriyle saldırdığını ve bu saldırının Türk Milleti'nin onuruna yapıldığını kaydetti.
Taşkıran, tüm bunların hesabının sorulacağından emin olduklarını belirterek şunları söyledi:
"Türkiye karşıtı birçok terör örgütünün gösteri düzenlemesine izin veren, yayın yapmasına ses çıkarmayan, terörist elebaşlarımın bu programlara telekonferansla katılımına ses çıkarmayan Avrupa devletlerinin, Cumhurbaşkanımızın, Bakanlarımızın konuşmasına neden tahammül edemediklerini, Türkiye Cumhuriyeti'ne neden düşmanca davrandıklarını çok iyi biliyoruz. Avrupa'nın bu tutumu, Türkiye olarak doğru yolda olduğumuzun apaçık ispatıdır. Onlar 16 Nisan'da sandıklardan evet çıkmasının Türkiye'ye neler kazandıracağını ok iyi biliyor. Bu yüzden genetik kodlarında İslam düşmanlığı yatan bu Haçlı zihniyeti uzantısı Avrupa, büyük ve güçlü bir Türkiye'yi asla istememektedir. Yıllarca bize insanlığın temel değerleri diye yutturulan Avrupa medeniyetinin içi fos, göstermelik bir medeniyet olduğu bu son olayla apaçık ortaya çıkmıştır. Kısaca güçlü, büyük ve Müslüman bir Türkiye karşısında, Avrupa medeniyeti iflas etmenin eşiğindedir."

DHA