ZONGULDAK'ta lenfoma kanserinden ölen Kozlu İlçesi Belediye Başkanı Ak Pratili 50 yaşındaki Ertan Şahin, yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.
Hacattepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde dün hayatını kaybeden Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin'in cenazesi, evinde ve belediye binası önünde helallik alınması ardından tören alanına götürüldü. Kaymakamlık önündeki törende belediye çalışanları ve bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Kızları 16 yaşındaki Melis ve 14 yaşındaki Ece ile törene katılan Başkan Şahin'in eşi Şahezer Şahin, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Zihinsel engelli Melis de "Babam beni özler. Ben onu çok özleyeceğim" diyerek tabutu öptü.
Cenaze törenine Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.
Kozlu Belediye Başkanvekili Mustafa Çakır, gece gündüz hizmet için koşturan bir insanı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya da "Ertan başkanımız, sağlık sorunlarına aldırmadan hizmet bayrağını daha ileriye taşımak için var gücüyle çalıştı. Kimimizin Ertan abisi, kimimizin başkanı, kimimizin Ertan'ıydı. Bize dersler vererek aramızdan ayrıldı. Bu fani dünyada hiçbir şey küsmeye, darılmaya gelmez. Ertan başkanımız bütün Kozlu'nun gönlünde yer etmiş bir şahsiyetti. Yaptığı hizmetlerle anılacaktır" dedi.
Kozlu Belediyesi’nde 24 yıl inşaat mühendisliği yaptıktan sonra 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti'den seçilen Ertan Şahin, öğlen kılınan cenaze namazından sonra Kozlu Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

DHA