KONYA'da dün meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren, aynı bankada çalışan ve düğün hazırlığı yapan nişanlı çiftten 29 yaşındaki İzzettin Öztürk'ün cenazesi memleketi Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde toprağa verildi. Öztürk ile birlikte ölen ve memleketi Afyonkarahisar'da toprağa verilen nişanlısı 28 yaşındaki Sevim Ergüner için de gıyabi cenaze namazı kılındı.
Kaza, dün saat 07.00 sıralarında, Konya- Ereğli karayolunun 23'üncü kilometresinde meydana geldi. Karapınar İlçesi'nde aynı bankada çalışan İzzetin Öztürk ve nişanlısı Sevim Ergüner, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' nedeniyle hafta sonu tatilinin üç güne çıkmasını fırsat bilip düğün alışverişi için İzmir'e gitti. Alışverişini tamamlayan nişanlı çift, Karapınar'a dönmek üzere yola çıktı. İzzettin Öztürk yönetimindeki 48 U 662 plakalı otomobil, Karapınar'a yaklaşık 60 kilometre kala refüje çarptı. Öztürk kaza yerinde öldü, Ergüner ise ağır yaralandı. Kaza yerinde çiftten geriye yola savrulan gelinlik kaldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Ergüner de yaşamını yitirdi.
Cenazeler, ölen gençlerin yakınlarına teslim edilip memleketine götürüldü. İzzettin Öztürk'ün cenazesi, memleketi Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne, Sevim Ergüner'inki ise Afyonkarahisar'a götürüldü. İki gencin de cenazesi bugün öğlende kılınan namazla eş zamanlı toprağa verildi. Her iki gencin de cenazesinde, diğeri için gıyabi cenaze namazı kılındı. İzzettin Öztürk'ün cenazesi, Ortaca Merkez Camii'nden kaldırıldı. İzzettin Öztürk'ün demirci ustası babası 54 yaşındaki Cemal Öztürk, Ankara'daki Hacette Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi olan kardeşi 22 yaşındaki İlker Öztürk'ün de aralarında bulunduğu yakınları ve vatandaşlar cenazeye katıldı. Kılınan namazın ardından İzzettin Öztürk, Ortaca Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi. Anne 52 yaşındaki Sevilay Öztürk'ün büyük üzüntü yaşadığı, iğleyle ayakta durduğu ve evde olduğu belirtildi.
MEZUNİYETTE TEKLİF ETMİŞ
Cenazeye katılan gencin yakını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozan Bahar, 'Kazayı duyunca şoke olduk. Her iki gencimiz de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde benim öğrencimdi. Her ikisi de çok başarılı, yardımsever ve her türlü yardım etkinliğinde önde olan birer öğrenciydi. Arkadaşlıkları okul yıllarında başlamıştı. Her ikisi de 2013'te mezun oldu. İzzettin, mezuniyet töreninde sürpriz yaparak Sevim'e evlilik teklifinde bulunmuştu. Bu acı olay olmasaydı, 3 Temmuz'da düğünleri olacaktı' dedi.
Öte yandan, çiftin İzmir dönüşünde ilk olarak Muğla'nın Ula İlçesinde yaşayan Öztürk'ün anneannesi 86 yaşındaki Dürdane Kanat'ı ziyaret ettiği, ardından Ortaca'da babaocağına uğrayarak kısa bir mola verdiği, işe gideceklerini söyleyerek ısrara rağmen gece yarısı Konya'ya yola çıktıkları öğrenildi.

DHA