KIRIKKALE Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, bugünun milletçe gururlandığımız bir gün olduğunu belirterek, “Acılarımızla beraber gurur da yaşadığımız bir gün” dedi.
Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci Yıl dönümü anma programı Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı ve Kırıkkale Şehitliği’nde devam etti.
Törene Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Şehitlikteki törende saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın ardından dualar okundu. Vali Haktankaçmaz, burada yaptığı konuşmada, “Milletçe bugün önemli bir gün. Gururlandığımız, acılarımızla beraber ve gururda yaşadığımız bir gün. Bu topraklar kolay kazanılmadı, Anadolu gibi zor topraklarda yaşamak için böyle kahraman bir millet olmak gerekiyor. Böyle kahraman evlatlara sahip olmak gerekiyor” dedi. Daha sonra şehit mezarlarına karanfiller bırakılıp dualar edildi.

 

DHA