BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İslam düşmanlığı, İslam karşıtlığının bilinçli bir şekilde üretildiğini söyleyerek, 'Ve bu maalesef bir takım çevreler tarafından dünyanın her tarafında, batı dünyasında da etkin olmaya başlamıştır. Ama en acısı İslam karşıtlığı Müslüman toplulukları arasında da yayılmaya başlamaktadır' dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kastamonu Üniversitesi'nde düzenlenen '4'üncü Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli Sempozyumu'na katıldı. 2 gün sürecek sempozyumun açılışında konuşan Kurtulmuş, yıllardır İslam dünyasında zihinlerin karıştırıldığını belirterek şunları söyledi:
'Şimdi 'İslamofobi' tabirini kullanıyorlar. Bunun adını koyalım bu İslam düşmanlığıdır, İslam karşıtlığıdır, bilinçli bir şekilde üretilmektedir. Ve maalesef bir takım çevreler tarafından dünyanın her tarafında batı dünyasında da etkin olmaya başlamıştır. Ama en acısı İslam karşıtlığı Müslüman toplulukları arasında da yayılmaya başlamaktadır. Buna karşı dikkatli olmamız lazım. El Kaide ve DEAŞ gibi terör örgtütleri İslam'ın muazzez ve mukaddes adını kullanarak maalesef bütün dünyada Müslümanların aleyhine bir devrin gelişmesine vesile olanların tamamı da aslında İslam karşıtı olan çevrenin ürünü olan unsurlardır. İslamla cinayetler, terörler yan yana gelmez gelemez. İslam bizzatihi barıştır, İslam dinde kardeş, yaradılışta eştir. İslam dünyasında bin 300 sene öncesine benzer korkunç derecede hızlandırılmış bir mezhep çatışması ortaya konulmaya çalışılıyor. Bunun da bir takım siyasi amaçlarla beslendiği, büyütüldüğü ve mezhep çatışmaları üzerinden İslam coğrafyasının lime lime edildiğini hep beraber görüyoruz.'
FETÖ/PDY yapılanmasına da değinen Kurtulmuş, 'Bu caniler Anadolu topraklarının asırlar sonra görmüş olduğu yeni Haşhaşiler olarak tarihe kaydediler' dedi.
Vali Yaşar Karadeniz ve Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, konuşması ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a plaket verdi.


 

DHA