KASTAMONU EVLİYALAR ANMA HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hz. Pir Şeyh Şabanı Veli Camiisi'nde cuma namazı kıldı. Kurtulmuş, ardından Kastamonu Evliyalar Anma Haftası'nın açılış törenine katıldı. Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Türbesi bahçesinde gerçekleştirilen tören, Kastamonu Enderun Hafız Takımı'nın tasavvuf müziği dinletisi ile başladı. 
Burada konuşan Kurtulmuş,  2019 yılının UNESCO kapsamında Şeyh Şaban-ı Veli yılı olarak ilan edilmesi için her türlü girişimde bulunacağını söyledi. Daha önce UNESCO Mevlana yılı olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, 'Bütün dünyada Mevlana etkinliklerle anılmıştı. Bütün dünyada gayrimüslimlerin gönül dünyasına Mevlana'nın o zenginlikleri bir kez daha sunulmuştu. İnşallah temenni ederiz 2019'da da Şeyh Şaban-i Veli'nin öğretilerinin bütün dünyaya yayılmasına ve anlatılmasını Allah nasip eder' dedi.
İslam düşmanlarının, yabancı düşmanlığı ve Müslüman düşmanlığı üzerinden nasıl harakete geçtiğini herkesin gördüğünü ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:
'Bugün yeryüzünde ve Avrupa'da, Amerika'da birçok ülkede İslam karşıtı hareketler kendiliğinden gelişen bir korku değildir. Üretilmiş bir korkudur. Bunun altını çizmek istiyorum. Müslüman düşmanları, İslam düşmanları oturarak, çalışarak on yıllar boyunca bugün İslam düşmanlığını, yabancı düşmanlığını ve Türkiye düşmanlığını maalesef açıkça içlerindeki bir kin gibi ortalığa kusuyorlar. Buna karşı dikkatli olmamız lazım.'
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, konuşması ardından Kurtulmuş'a ahşap oyma hat sanatı tablosu hediye etti. Kurtulmuş, ardından hat sanatı sergisinin açılışını yaptı ve Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli türbesinde dua etti.
Gürkay GÜNDOĞAN-Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, (DHA)


 

DHA