KÜTAHYA Belediyesi Hekim Sinan Tıbbı ve Aromatik Bitkiler Araştırma Merkezi'nde 400 çeşit tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriyor. Merkezde bitki çayları, sabun, krem ve kolonya üretimi de yapılıyor.
Belediye Başkanı AK Parti'li Süleyman Saraçoğu, Hekim Sinan Tıbbı ve Aromatik Bitkiler Araştırma Merkezi'nin 2011 yılındaki kurulduğunu söyledi. Merkezde çeşitli tıbbı ve aromatik bitkilerin yetiştirildiğini belirten Saraçoğlu, 'Yaklaşık 11 bin metrekare alanda hizmet vermekteyiz. Burada küçük de olsa parseller oluşturarak örnek bahçeler oluşturduk. 89 parselde 66 çeşit familyadan 400 çeşit tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriyoruz. Burada bitki çayı, sabun, krem ve kolonya üretimi de yapılıyor. Bunların Ar-Ge çalışmaları da devam ediyor' diye konuştu.
'HEKİM SİNANLAR YARIŞIYOR'
Başkan Kamil Saraçoğlu,Kütahya Belediyesi olarak ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik 'Hekim Sinanlar Yarışıyor' adlı proje hazırladıklarını da belirtti. Saraçoğlu 8-12 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi:
'Çocuklarımıza Hekim Sinan Tıbbı ve Aromatik Bitkiler Merkezi'ni ve burada yetiştirdiğimiz bitkileri tanıtmak amacıyla bir yarışma düzenledik. Öğrencilerimize ilimizin gururu olan ve 15'inci yüzyılda yaşamış Hekim Sinan'ı da tanıtmak istiyoruz. Yarışma ile ilgili olarak 52 ortaokulda 3'er kişilik takımlar oluşturuldu. Öğrencilere fen bilgisi dersi konuları ile Hekim Sinan ve bitkiler hakkında sorular yöneltilecek. Yarışmanın birincisine tablet bilgisayar, ikinciye MP3 çalar verilecek, üçüncüye de aileleriyle birlikte lokantada yemek ikramında bulunulacak.'

DHA