Nezir GÜNEŞ/MARDİN, (DHA)  MARDİN'de son bir ayda yapılan 55 ayrı kaçakçılık operasyonunda, 1 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçakçılık olaylarıyla ilgili Mardin merkezli operasyonlarda 1 emniyet müdürü ve 1 polisin de aralarında olduğu 21 kişi gözaltına alındı.
Mardin'de son bir ay içerisinde düzenlenen 55 ayrı operasyonda toplam bir milyon 25 bin paket kaçak sigara, bin adet puro, 41 adet akıllı cep telefonu, 185.4 kilo kaçak çay ve kaçak sigara ele geçirilirken, sevkiyatta kullanılan 59 araç çekici, dorse, kamyonet, otomobil ve minibüse de el konuldu. Bu suçlara ilişkin, Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Mardin, Şırnak, İstanbul ve Aydın olmak üzere 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Mardin'de 6, Şırnak'ta 12, İstanbul'da 2 ve Aydın'da bir olmak üzere toplam 21 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde aktif görevde olan 3'üncü sınıf emniyet müdürü ile Aydın Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polisin de bulunduğu öğrenildi. Şırnak, İstanbul ve Aydın'da gözaltına alınanların Mardin'e getirilmesi beklenirken, Mardin'de gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

DHA