KÜTAHYA'da tanınmamak için etek giyip başörtüsü takarak marketi ateşe verdiği iddiasıyla gözaltına alınan aynı semtte market işletmecisi olan A.T. ve arkadaşı A.İ.M. tutuklandı,
Olay, 30 Nisan'da saat 04.00 sıralarında Zafertepe Mahallesi İmam Gazeli Caddesi'nde meydana geldi. Dört katlı bir apartmanın zemin katında bulunan H.D.'ye ait markette yangın çıktı. Devriye gezen polis ekiplerinin yangını görüp durumu itfaiyeye bildirmesinin ardından gelen itfaiye ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.
Marketin güvenlik kamerası görüntülerinde etek giyen ve başörtülü bir kişinin elinde bidonla işyeri önüne geldiği, güvenlik kamerasını fark edince kameranın bağlantı kablosunu kestiği, sonra da işyerinin camını kırıp bidondaki benzini içeri döküp yaktığı yer aldı. Marketin camını kırıp içeriye benzin döken etekli ve başörtülü kişinin aynı semtte market işleten A.T. olduğu öne sürüldü. Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri A.T. ile onun gibi etek giyip başörtüsü takıp olayı gerçekleştiren arkadaşları A.İ. M. ve İ.Ç.'yi gözaltına aldı.
A.T.'nin, aynı semtte market açan H.D.'ye tepki gösterdiğini bu nedenle olayı gerçekleştirdiği iddia edildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen eylemi gerçekleştirdikleri gerekçesiyle A.T. ve A.İ.M tutuklanırken, onları otomobille marketin yakınana getirdiğini söyleyen İ.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DHA