MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin artçı sarsıntılarının devam ettiğini ileri sürerek, "Bölücü hainler, Türkiye'nin içini karıştırmak için yeni tezgahlar peşindedir. Türkiye çok ciddi beka sorunlarıyla karşı karşıyadır, adeta Sırat Köprüsü'nden geçmektedir" dedi.
Oktay Öztürk, Kahramanmaraş'ta MHP il yönetimi tarafından düzenlenen referandum değerlendirme toplantısına katıldı. Oktay Öztürk konuşmasında, 16 Nisan'da halkın oyuna sunulacak olan Anayasa değişikliğiyle ilgili kamuoyunu bilgilendirme adına il il dolaştıklarını söyledi.
Oktay Öztürk, Türkiye'nin çok ağır ve olumsuz şartların hüküm sürdüğü kritik bir dönem ve ateş çemberinden geçtiğini kaydederek, iç ve dış güvenliğin çok ciddi tehlike ve tehditlere maruz kaldığını, milli güvenlik sorunlarının ağrırlaştığını ifade etti. Öztürk, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin artçı sarsıntılarının da sürdüğünü savunurken şunları söyledi:
"Bölücü hainler, Türkiye'nin içini karıştırmak için yeni tezgahlar peşindedir. Türkiye çok ciddi beka sorunlarıyla karşı karşıyadır, adeta Sırat Köprüsü'nden geçmektedir. Karşımızdaki tablo maalesef budur. Eğer devletteki tıkanma ve Anayasa'dan uzaklaşma keyfiliği ortadan kaldırılmazsa, karşılaşabileceğimiz muhtemel olaylarla baş etmenin mümkün olmayacağı ve milli bekamızın yok olacağını MHP olarak teşhis ve tespit ettik. Bunun ertelenemez bir ihtiyaç halinde önümüzde durduğunu gördük" dedi.
MHP'nin demokrasiyi işleterek, siyaset dışı aktörlerin, siyasete müdahale oyunlarını bozduklarını ileri süren Oktay Öztürk, "Devlet için, millet için, Cumhuriyet için ve Türklüğün bekası için 'Evet' diyoruz. 'Evet' derken, devlet ve millet varlığının muhafazasını hedefliyoruz" dedi.
Öztürk'ün konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

DHA