ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Mehmet Müezinoğlu, 'Bugün etrafımıza baktığımızda, zaman zaman bazıları, gurur duyarak söylüyor, bazıları da içi kanayarak söylüyor, öldüren de 'Allah Allah' diyor, ölen de 'Allah Allah' diyor' dedi.
Siirt'te geleneksel Şeyh Muhammed El Hazin Anma töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezinoğlu, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad Taşkın, AK Parti milletvekilleri; Celalettin Güvenç, Osman Destan, Faruk Çatıroğlu, Mehmet Emin Şimşek, Cesim Gökçe, Necip Kalkan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Doğumunun 200'üncü yılı nedeniyle türbesi başında yapılan etkinliğe katılan Bakan Müezinoğlu ve yanındakiler cuma namazını El Haizin Camii'nde kıldıktan sonra, Şeyh Muhammed El Hazin Türbesi'nde dua etti.
Türbedeki etkinliğin ardından, Siirt Üniversitesi ve Siirt Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği Şeyh Muhammed El Hazin sempozyumuna katılan Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada Şeyh Muhammed El Hazin'in, İslam medeniyetinin bir temsilcisi olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, şöyle dedi:
'Şeyh Muhammed El Hazin Rahmetullah bizim medeniyetimizin bir temsilcisidir. Rabbim ona rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin. Bizlere de onu ve onun gibilerini anlamaya nasip etsin. Onun yaşadığı dönem esasında medeniyetimizin sendelemeye başladığı dönem oldu.1800 yıllarının sonu sonrasında 1900'lü yılların acı tabloları. Bugün ise hemen etrafımıza baktığımızda zaman zaman bazıları, gurur duyarak söylüyor, bazıları da içi kanayarak söylüyor. Öldüren de 'Allah Allah' diyor, ölen de 'Allah Allah' diyor. Öyle bir tabloyu yaşadığımız günlerde, El Hazini anıyoruz. Rabbim anmaktan çok anlamaya bilmeyi nasip etsin, anlata bilmeyi nasip etsin.'   

DHA