MUŞ'ta, Sanatı Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Hava, toprak, su, lale' projesinde kente gelen yerli ve yabancı çılar, Muş lalesini görüntüledi. Fransa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'nin dört bir tarafından Muş'a gelen çılar, Muş Ovasını kırmızıya boyayan lalelerden güzel kareler çekmeye çalıştı.
Muş Sanatı Derneği Başkanı Sezgin Yalçıner, projenin Muş ve lalelerin tanıtımına önemli bir katkı sağladığını söyledi. Laleleri lamak için Berce tarım arazisine gittiklerini ifade eden Yalçıner şunları söyledi:
'Hava, toprak, su, lale-3’ projemizin üçüncü ayağındayız. Fransa, Kıbrıs ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çı ve ressamlar var. Onların Muş Lalesi ve Muş’un tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu yıl ücüncüsünü düzenlediğimiza projemize yurt dışından katılımda oldu. Doğaya harika kalan çılar, birbirinden güzel kareler yakalarken, ressam arkadaşlarda bunu cizerek ölümsüzleştirecekler. Hedefimiz bu katılıma ilerk ki yıllarda çoğaltmaz ve uluslarası haline getirmek.'
çı Levent Yavuz, Muş’un önemli doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek, “Amatör cıyım. Yurdumuzun birçok köşesine gittim. Ama ilk defa lale ı çektim. Lalenin asıl yerinin burası değil Manisa olduğunu düşünüyordum, Muş Lalesi gerçek manada doğal lale. Doğasıyla, ovasıyla çok güzel günler geçiriyoruzuz. Muş Sanatı Derneği’nin, Muş'u tanıtımı adına düzenlediği bu etkinlikte olmaktan çok mutlu oldum' diye konuştu.

DHA