MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yeni açıklanan 13 maddelik sanayi teşvik paketinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.
MÜSİAD Düzce Şubesi tarafından Cumayeri İlçesi'nde bulunan rafting tesislerinde düzenlenen, '7'nci MÜSİAD rafting turu' na genel başkan Nail Olpak, Düzce Şubesi Başkanı İsa Şengüloğlu, çevre il ve ilçelerdeki şube başkanları ve üyeler katıldı. Basın mensuplarına açıklama yapan Nail Olpak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanan 13 maddelik sanayi teşvik paketini değerlendirdi. Olpak, şöyle konuştu:
'Küçük sanayi sitelerinin taşınmaları olmak üzere birçok konu paketin içinde yer aldı. Türkiye’de çok fazla konuşulan bir alan var. Çok gündeme gelmedi. Zeytin alanlarının tanımlanması ile ilgili kısım da paketin içinde vardı. 'Yeterli mi' derseniz güzel bir paket. Bundan sonra ki süreçlerde daha farklı talepler varsa onlar da gündeme gelecektir. Uzun zamandır üzerinde çalışılan bir paketti. Ben son zamanlarda üzerinde çalışılan maddelerle birlikte baktığımızda daha önce cazibe merkezleri vardı. İstihdamın üzerindeki asgari ücrette vergi yükünün kaldırılması, kredi garanti fonunun yapılandırması, KOSGEB teşvikleri. Bununla beraber baktığımızda paket olarak güzel olduğunu söyleyebilirim.'

DHA