ORDU'nun Fatsa İlçesi'nde evin önünde oynarken kaybolan 3.5 yaşındaki Mert Efe Olmuş'tan dün akşamdan beri haber alınamıyor. AFAD, Jandarma, gönüllü arama-kurtarma ekipleri ve köylüler Mert Efe'yi bulmak için seferber oldu.
İstanbul'da yaşayan Zikrullah Olmuş, eşi ve oğlu Mert Efe'yi alarak, ameliyat olan babasını ziyaret etmek için Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne bağlı Yukarıbahçeler Köyü Mahallesi'ne geldi. Babasını ziyaret ettikten sonra Zikrullah Olmuş, eşi Emine Olmuş ve oğlu Mert Efe'yi burada bırakarak kendisi İstanbul'a döndü. Mert Efe, dün akşam evinin önünde oynarken kayboldu. Yakınları ve komşularının aramalarına rağmen bulunamayınca jandarma ve AFAD ekiplerinden yardım istendi. Jandarma, AFAD ve köylülerin gece boyunca aramalarına rağmen Mert Efe bulunamadı. 
Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Mert Efe'nin bulunması için AFAD, jandarma ve gönüllü arama-kurtarma ekipleri ile vatandaşların seferber olduğunu, arama çalışmalarının ise halen devam ettiğini belirterek, 'Gece bize ihbar gelir gelmez ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Bugün de aramalar halen devam ediyor, ancak şu ana kadar çocuğa ulaşamadık. Çocuk evinin önünde oynarken kaybolduğu yönünde ihbar geldiği andan itibaren arama çalışması var. Yeni ekip takviyesi yaparak bölgede çalışmamız sürüyor' dedi.

DHA