BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, kavşakta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü 43 yaşındaki Kadir Kaplan ağır yaralandı. Kazada parçalanan motosiklet, metrelerce sürüklendi.
Kaza, sabah saat 07.30'da Göl yolu ışıklı kavşağında meydana geldi. Göl yolundan gelip ilçe merkezine gitmek isteyen Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın kuzeni olan Kadir Kaplan'ın kullandığı plakasız motosiklet ile Yalova’dan Bursa yönüne giden 32 yaşındaki Soner D.'nin kullandığı 16 LJL 28 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada, motosikletin üzerinden fırlayan Kadir Kaplan ağır yaralandı. Temizlik işçisi olduğu öğrenilen Kadir Kaplan'a 112 acil servis ekibi ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptı. Ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaplan, buradan Bursa Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Parçalanan motosiklet, kaza yerinden yaklaşık 90 metre sürüklendi. Camı kırılan ve ağır hasarın meydana geldiği otomobil ise kaldırıma çarparak durabildi. Kaza nedeniyle Yalova Bursa karayolunda trafik akışı bir süre kontrollü olarak sağlandı. Polis, kaza yeri ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Kırmızı ışık ihlali nedeniyle meydana gelen kazada, kimin ışık ihlali yaptığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Otomobil sürücüsü Soner D. ise ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın kuzeni olan motosiklet sürücüsü Kadir Kaplan’ın evli ve iki çocuk babası olduğu bildirildi.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA