ÖZBEKİSTAN'ın Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, Türk işadamlarına ülkesine yatırım yapmaları için çağrıda bulunarak, 'Bizler Türk işadamlarını, Türk kardeşlerimizi Özbekistan’a bekliyoruz. Türk işadamları tecrübeli ve dünya piyasasını bilen insanlar. Bu anlamda Türkiye’nin desteği bizler için çok önemli' dedi.
Büyükelçi Kadirov, Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Uçkun Koşanov ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ile birlikte Karabük Valisi Mehmet Aktaş'ı makamında ziyaret etti. Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Kadirov, 'Özbekistan’ın kapıları Türk kardeşlerimiz için her zaman açık olacaktır. Allah'a çok şükür yıllardır Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkilerimiz çok yüksek seviyelerde. Türkiye ile Özbekistan arasında hiçbir zaman problem ve sorun olmadı, gelecekte de olmaz. Türkiye bizler için kardeş ülke. 1991 yılında bağımsızlığımızı ilan ettiğimizde bize ilk elini uzatan Türkiye halkıydı. Ben çok iyi hatırlıyorum bir haftalık buğdayımız kalmıştı, Türkiye bir milyon ton buğday yardımı gönderdi. Özbekistan halkı hiçbir zaman bu iyilikleri unutmaz. Ben inanıyorum ki işbirliğimiz devam edecek. Bizler Türk işadamlarını, Türk kardeşlerimizi Özbekistan’a bekliyoruz. Türk işadamları tecrübeli ve dünya piyasasını bilen insanlar. Bu anlamda Türkiye’nin desteği bizler için çok önemli.' diye konuştu.
Vali Aktaş da Özbekistanlı yatırımcıları kente davet ederek şunları söyledi:
'Karabük, çok ciddi büyük ölçekli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan bir şehirdir. Bunun yanında Safranbolu gibi dünya değerini içinde barındıran çok önemli bir turizm merkezimizdir. Ayrıca önemli bir üniversite eğitim merkezimizdir. Karabük’ümüzle ilgili sayın büyükelçimizi elimizden geldiğince bilgilendireceğiz. Sayın büyükelçimizin aracılığıyla Özbekistanlı yatırımcılarımızı da ilimize davet ediyorum. Onlarla iş yapmaktan, ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum.'
Vali Aktaş, Kadirov'a ziyaretin sonunda plaket verdi.

DHA