RİZE’de, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında zihinsel ve bedensel engelli 3’ü kız 12 çocuk, bir gün için polis oldu. Üniforma giyen, telsizle anons yapan, zırhlı araçlara binerek siren çalan ve motosikletli polislerle tur attırılan çocuklar doyasıya eğlendi.
Rize Emniyet Müdürlüğü, Engelliler Haftası nedeniyle bedensel ve zihinsel engelli çocuklara yönelik etkinlik düzenledi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesindeki etkinlikte çocuklara Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Toplum Destekli Polis üniformaları giydirildi. Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy’un da izlediği etkinlikte polis memurlarının yardımıyla resmi geçit töreni yapan çocuklar, narkotik köpekleri timi ile 'Hektor’un gösterilerini izledi. Zırhlı polis araçlarına binen ve siren çalan çocuklar telsizle anons yaptı, motosikletle tur attırıldı. Toplumsal Müdahale Aracı TOMA'nın su sıkma gösterisini de izleyen çocuklar oldukça keyifli anlar yaşadı.
Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, engelli kelimesi yerine özel çocuklar demeyi daha doğru bulduğunu belirterek, engeli daha çok toplumun ve insanların koyduğunu ifade etti. Aksoy, “Toplumda kendimiz engel çıkarmazsak ve engel olmazsak engelli diye bir şey olmaz. Ancak böyle özel kardeşlerimiz ve çocuklarımız olur. Aramızda engel olmasın, engelleri kaldıralım. Engelleri koyan kötü insan, kaldıran iyi insanlar. Hepimizin başına her şey gelebiliyor. Hepimiz engelli adayıyız' dedi.
Etkinlikte, engellilere yönelik sergilediği örnek davranışlardan dolayı yılın şoförü seçilen Aslan Uzunoğlu’na da çiçek sunuldu.

DHA