ARTVİN'de yapılan geleneksel boğa güreşlerinde, sahibine başaltı kategorisinde birincilik kupası kazandıran 600 kiloluk boğa 'Tayfun' için doğum günü kutlaması düzenlendi. Boğa sahibi Ulaş Gülseçgin, "Tayfun’un 8 yaşına girmesi, Artvin’in de plakasının 8 olması nedeniyle doğum günü kutlaması yaptık" dedi.
Artvin ve ilçelerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşleri, bölgede büyük bir sektör oluşturuyor. Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, ayak ve deste olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirilen boğa güreşleri yoğun ilgi görüyor. 50 bin liraya kadar fiyatlarla alıcı bulan boğalara sahipleri gözü gibi bakıyor. Yarışmalarda şampiyonluğu bulunan ve bu yıl yapılacak olan güreşlerin favorilerinden biri olan 600 kiloluk 'Tayfun' isimli boğanın sahibi Ulaş Gülseçgin de bir ilki gerçekleştirdi, boğası için doğum günü kutlaması yaptı.
'Tayfun’un doğum gün kutlamasını şampiyonluk elde ettiği Sarıbudak köyündeki boğa güreşi alanında gerçekleştiren Ulaş Gülseçkin, 8. yaşına giren boğasına, özel olarak arpa, pekmez ve üzüm kurusu kullanarak hazırlattığı pastayı verdi, ardından da 'hediye' olarak değerlendirdiği yeni kemeri boğanın boynuna taktı. Doğum günü kutlamasına Tayfun’un destekçileri ile Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan da katıldı. Gülseçgin, "Tayfun’un 8 yaşına girmesi, Artvin’in de plakasının 8 olması nedeniyle doğum günü kutlaması yaptık. Bu arenada başaltında birinci olduğu için kutlamayı da burada yaptık" dedi.
Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan da Tayfun’un Sarıbudak köyünün simgesi olduğunu belirterek, "Nice şampiyonluklar" dileğinde bulundu.

DHA