ANKARA'da, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Elazığlı polis memuru Hüseyin Göral'ın, şehit olduktan sonra doğan 4 aylık oğlu Ali Göral'a götürüldüğü Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde bakmadığı iddiasıyla Dr. H.G.P. ve görevliler hakkında hakkında soruşturma başlatıldı. Rektörlük, soruşturma sonucu hakkında en kısa sürede kamuoyunun bilgilendirileceğini açıkladı.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında görev yaptığı Gölbaşı'ndaki Özel Harekat merkezinde şehit olan polis memuru Hüseyin Göral'ın şehit olduktan sonra doğan oğlu Ali Göral'a, Elazığ'da götürüldüğü Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde Dr. H.G.P.'in bakmadığı sosyal medyada yeraldı.
Yakınları sosyal medyada, şehit polisin eşi Ceren Göral'ın, oğlu Ali için Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Nöroloji Polikliniği'ne gittiğinde Dr. H.G.P'nin çocuğuna bakmadığını; şehit çocuğu denildiğinde ise, 'Şehit çocuğu ise, şehit çocuğu, çıkın dışarı' diyerek tepki gösterdiğini aktardı. Şehit yakınları ayrıca bu durumu Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'ne de iletti.
Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, '04.05.2017 tarihinde Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Nöroloji Polikliniğinde 15 Temmuz şehidimiz merhum Hüseyin Göral'ın eşi ve çocuğuna yönelik üzücü olayla ilgili olarak Rektörlüğümüz, Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Nöroloji Polikliniğinde görevli doktor ve görevliler hakkında bir soruşturma başlatmış olup, soruşturma sonucu hakkında kamuoyu en kısa süre içerisinde bilgilendirilecektir. Vatan uğruna şehit olan evlatlarımızın emanetini kendi emanetimiz gibi görerek, konunun bu hassasiyette yürütüleceğini kamuoyuna saygı ile duyururuz' denildi.
Daha önce şehit çocuğunun annesi ile kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Vali Murat Zorluoğlu da olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Vali Zorluoğlu, şehit çocuğunun kendisine yaptığı ziyaretin ını  sosyal medya hesabından, 'Vali dedesini ziyarete geldi. Onu kucaklamak tarifsiz bir mutluluk' notu ile paylaşmıştı.

DHA