AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit olan 2 askerden 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez'in cenazesi Hatay'ın Kumlu İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından göyaşlarıyla toprağa verildi.
Hatay Havalimanı'na askeri uçakla getirilen 2 aylık evli olan Mehmet Gücüyetmez'in cenazesi,  konvoyla Kumlu İlçesi Akkerpiç Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, törenin düzenleneceği Akkerpiç Mahalle Mezarlığına götürüldü.
Hatay Valisi Erdal Ata, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay ile çok sayıda kişinin katıldığı cenaze namazını Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu kıldırdı. Şehidin babası Hüssün Gücüyetmez cenaze namazını Vali Erdal Ata'nın yanında kılarken, bir grup kadın da gözyaşları arasında 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Annesi Meryem Gücüyetmez'i 5 yıl önce kaybeden şehidin 2 ay önce evlendiği eşi Tuba Gücüyetmez de gözyaşlarına hakim olamadı.
Gücüyetmez'in cenazesi askeri tören eşliğinde Akkerpiç Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

DHA