ŞIRNAK'ın Gabar Dağı'nda düzenlenen operasyonda PKK'lı teröristlerin araziye yerleştirdiği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Mehmet Yavşan'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde düzenhlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın da katıldığıtörende şehidin annesi Zeliha Yavşan, oğlunun ını öperek, ağıtlar yaktı.
PKK'lı teröristlerce şehit edilen Mehmet Yavşan'ın cenazesi helallik için Avşarlı Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Cenazenin eve gelmesiyle şehidin babası Kazım ile anne Zeliha Yavşan, kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Duaların edilmesinin ardından cenaze mahalle mezarlığına getirildi. Burada düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, milletvekilleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehidin ailesi, yakınları, askeri ve mülki erkan ile binlerce vatandaş katıldı.
OĞULLARINI TEKBİRLERLE UĞURLADILAR
Oğlunun cenazesinin araçtan indirilmesiyle birlikte baba Kazım Yavşan tekbir getirmeye başladı ve Türk bayrağına sarılı tabutu musalla taşına konana kadar da tekbir getirmeye devam etti. Anne Zeliha Yavşan ise, tabutun yanına gelerek oğlunun ını öpüp, "Topalak, karagözlü kuzum sürprizler yapıyordun bana, nerelerdesin Gel yanıma" diye ağıt yaktı. Gözü yaşlı Kazım ve Zeliha Yavşan çifti, daha sonra birlikte tekbir ve salavat getirdi.
Ağustos 2016'da girdiği okuldan başarıyla mezun olup 30 Aralık 2016'da Şırnak'ta göreve başlayan ve 3'ü erkek, 5 kardeşi bulunan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan'ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

 

DHA