BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, CHP'li yöneticilerin halka yalan bilgiler aktardığını ifade ederek, "Diyorlar ki 'Eyalet yetkisi' veriliyor. Böyle bir şey olsa bölücü terör örgütü neden bu kadar güçlü bir şekilde 'hayır' için çalışıyor" dedi.
AK Parti İl teşkilatı tarafından referandum süreci ve perşembe günü Başbakan Binali Yıldırım'ın kente gelişi nedeniyle düzenlenen basın toplantısına; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Mehmet Şimşek, ana muhalefet partisi CHP'yi eleştirerek 16 Nisan'da yapılacak referandum da 'hayır' oyu çıkması için halka yanlış bilgiler verdiğini söyledi. Yeni Anayasa metnine Cumhurbaşkanına 'Eyalet' yetkisi verilmediğini dile getiren Şimşek şöyle konuştu:
"Muhalefetin dezenformasyon, yalan ve yarı doğruları nasıl harmanladıkları ortada. Doğrusu muhalefetin bu seviyesi bizi şaşırtıyor. Gerçekten üzücü, muhalefetin hiç olmasa yalan atmayarak saygınlık noktasında bir hassasiyet göstermesi gerekiyor ama bunu göremiyoruz. Bu çok önemli bir konu aslında muhalefetin bu kalitesizliği Türkiye'nin en büyük yapısal sorunlarından birisi. Bir muhalefet sözcüsü nasıl milletin gözünün içine baka baka yalan atabileceğine insan doğrusu şaşırıyor. Bir televizyon programında denk geldim. CHP'li birisi diyor ki, 'Eyalet yetkisi veriliyor' böyle bir şey yok. Eyalet yetkisi olsa o zaman bölücü terör örgütü neden bu kadar güçlü bir şekilde 'hayır' için çalışıyor Bunu sormak lazım o zaman. Niye bölücü terör örgütleriyle beraber 'hayır' kampanyasını bu kadar güçlü bir şekilde yürütüyorsunuz. Anayasa değişikliğinin hiç bir boyutuyla böyle bir değişikliği içermediğini kendilerini de biliyor. Fakat milletimizin bu çok önemli reformla ilgili kafasını karıştırmak ve bu çerçevede bu reformun başarısızlığını sağlamak için akla hayale gelmeyecek yalan ve dezenformasyon sürecinin içindeyiz. Dolayısıyla çok net olarak bu değişiklik bir reformdur, milletimizin faydasınadır ülkemizi güçlendirecektir."
AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül de CHP'yi eleştirerek yeni Anayasa metnini okumadan muhalefet yaptıklarını söyledi. Gül şunları dedi:
"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bu teklifte Cumhurbaşkanı, Başbakan başka partide olursa, aralarında kriz çıkarsa bu kavganın faturası millete olur. Neden bunu millete anlatmıyorsunuz' diyerek Anayasa metnini okumadığını gösterdi. Atanamayan genel başkanları sürekli televizyonlara çıkarak, 'Cumhurbaşkanı vergi koyacak' diyor. Kılıçdaroğlu, 'lokantalar kapanacak' diyor, geç kalkarsa, 'Ali'nin malını Veli'ye verecek' diyor. Daha geç kalkarsa, 'CHP'yi de kapatacak' noktasına gelecek. Böyle akla hayale gelmedik şeylerle milletin anlamayacağını sanıyorlar. Dün bir televizyon programında sunucu soruyor, 'Cumhurbaşkanı Anayasa metninde yazan hangi ifadeyle lokantaları kapatacak' diyor. Kılıçdaroğlu, 'ben metni yanımda getirmedim, getirsem de millet anlamaz' diyor. Bu kadar milleti anlamaz, 'Millet cahil' anlayışı ile hala CHP aynı yerde siyaset yapıyor. Bu CHP'den adam olmaz. Bu 'hayır' propagandası yapan CHP'den millete hiç bir hayır gelmedi, asla da gelmez bunu açık olarak gösteriyorlar."

DHA