SİNOP'ta yazın bisiklet kiralanmasının yasaklandığı şeklindeki haberlere CHP'li Belediye Başkanı Baki Ergül tepki gösterdi. Başkan Ergül, bu kararın sadece sahil yolundaki kaldırım üzerinde uygulanacağını ifade ederek, 'Şehrin tamamında böyle bir yasak söz konusu değil' dedi.
Sinop Belediyesi Zabıta Müdürü Serdar Çolak imzasıyla, kent merkezindeki bisiklet kiralayan işyerlerine bir yazı gönderildi. Gönderilen yazıda, 'Özellikle bahar ve yaz mevsimlerindeki nüfus artışı ve yoğun günübirlik ziyaretçiler nedeniyle ilimizde başta yaya trafiği olmak üzere araç kullanıcı ve bisiklet kulanıcı sayısında da artış yaşanrmaktadır. İnsan yoğunluğunun arttığı bu mevsimlerde aynı yolları yayalar, bisikletliler ve araçlar paylaşmaktadır. Mevcut karayolunda bisiklet yolu bulunmaması, bununla birlikte bilgisiz ve kuralsız kullanımında etkisiyle özellikle yaz aylarında ciddi kazaları da beraberinde getiren bu durum, doğal olarak yakınmalara ve şikayetlere yol açmaktadır. Ayrıca ilimizde bisiklet park alanlarının bulunmaması nedeniyle park sorunları yaşanmaktadır. Yukarıda bahsi geçen hususlar doğrultusunda Sinop ilinde havaların ısınması nedeniyle araç ve yaya trafiğinin artacağından dolayı meydana gelebilecek sorunların önüne geçilebilmesi, ilimizin huzur ve güvenliğinin temini amacıyla belediyemizce tedbirlerin alınmasına ihtiyaç olduğu değerlendirilmiş olup, bu nedenle işletmekte olduğunuz işyerinde ticari amaçla kiraya vermiş olduğunuz bisikletlerin 01.06.2017 tarihi itibariyle kiraya verilmemesini aksi bir durum halinde hakkınızda yasal işlem yapılacağını bilgilerinize rica ederim' ifadeleri yer aldı.
Bununla ilgili yerel bazı haber sitelerinde 'Mutlu şehirde mutsuz eden karar' başlığı ile verilen haberlere Sinop'un CHP'li Belediye Başkanı Baki Ergül tepki gösterdi.
Zabıta Müdürü Serdar Çolak imzasıyla yapılan bildirinin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini söyleyen Başkan Ergül, 'Biz bisiklet kullanımını yasaklamadık. Biz sosyal projelerle bisiklet kullanmayı özendiren Türkiye'nin örnek gösterdiği belediyelerinden biriyiz. Bir plastik şişe getirene bisiklet veren bir belediyeyiz. Nüfusumuz kışın 50 bin, yazın 250 bin oluyor. Haliyle de sıkıntılar yaşanıyor. Bizim burada bir sahil yolumuz var. İnsanların yoğun olarak kullandığı ve yürüyüş yaptığı bir yer. Biz buradaki kaldırım üzerinde bisiklet sürmeyi yasakladık. Şehrin tümüne uygulanacak bir yasak söz konusu değil. Kaldırımda bisiklet sürmek uygun mu Bisikleti yasaklamak mümkün mü Böyle bir şey söz konusu değil. Sadece bir bölgede. Onun da nedeni, yazın insanların yoğun olarak kullandığı, yaya olarak yürüyüş yaptığı bir bölge. Bir takım sıkıntların yaşanmaması için böyle bir karar alındı. Şehrin diğer bölgeleri için böyle bir yasak yok' dedi.


 

DHA