TEKZEN Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Onur Mertoğlu, yapı marketler zinciri potansiyel pazarının 25 milyar dolara ulaştığını belirterek, Tekzen olarak yıl içerisinde 40 milyon liralık 10 yeni mağaza yatırımı daha yapacaklarını söyledi.
'Evin için ne istersen' sloganıyla inşaat ve boya malzemelerinden mobilyaya, dekorasyondan hırdavata, beyaz eşyadan bahçe ürünlerine kadar geniş bir yelpazede yapı marketler zinciri olarak hizmet veren Tekzen, 119'uncu mağazasını Kahramanmaraş'ta açtı. Yönetici ve davetlilerle birlikte mağazanın açılış kurdelesini kesen Tekzen Genel Müdürü Onur Mertoğlu, açtıkları mağazanın Kahramanmaraş'taki 3'üncü mağaza olduğunu söyledi.
Yeni açılan mağazada 28 ürün kategorisinde yaklaşık 25 bin çeşit ürünü müşterilerin beğenisine sunduklarını ifade eden Mertoğlu, Türkiye'nin 53 şehrinde olduklarını ve yıl içerisinde 40 milyon liralık 10 yeni mağaza yatırımı daha yapacaklarını söyledi. Mertoğlu, ülke geleceğinden umutlu olduklarını ifade ederek, 'Perakende piyasasına bir konsolide olarak bakıldığı zaman toplamda 200 milyar dolarlık bir büyüklükle Türkiye'nin dördüncü büyük sektörü. Bu sektör içerisinde bizim ev geliştirme ve yapı malzemeleri, dekorasyonu da içerecek şekilde gıda dışı perakendenin toplam pazar büyüklüğü de 55 milyar dolar. Bunun içerisindeki yapı marketler zincirinin potansiyel pazarı 25 milyar dolar mertebesinde. Bizler organize zincir mağazalar olarak pazar payımız yüzde 9-9.5 mertebelerine oturmakta, yüzde 90'ı geleneksel kanallar tarafından ifa edilmekte. Türkiye'de inşaat sektörü yıllık yüzde 6 büyümeyi gerçekleştiriyor ve 55 milyar doları da 6 olarak büyüdüğünü düşünürsek sürekli büyüyen, ülkenin tüketici davranışlarının ekonomik refahın genişlemesi ve tabana yayılmasıyla birlikte artan refahın da milletimizin pay sahibi olması hane halkının harcamalarına doğrudan etki etmekte. Bütün bunlara baktığımız zaman Tekzen bu fırsatta herhangi bir risk algılaması yapmadan, hiçbir şeyden imtina etmeden yatırımlarını devam ettirmekte, toplamda da 20 bine yakın iş gücünün istihdam edilmesine doğrudan katkı vermekte.'

DHA