YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Arsin İlçesi Organize Sanayi Sitesi'nde Gündoğdu Mobilya Fabrikası'nda sabah saatlerinde çıkan yangını söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarını izleyen Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, 'Gündoğdu fabrikası Organize Sanayi’nin en büyük işletmelerinden biri. Yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği sanılıyor. Kesin bir bilgi yok. Ancak kullanılan malzemelerin ahşap ve sünger olduğu düşünüldüğünde yangının kısa sürede yayılabileceği ortada. İtfaiye, AFAD, 112 herkes burada. Sevindirici olan tek şey Allah'a şükür can kaybı yok. Bir itfaiye erimizin kolu kırıldı. Yangına müdahale hala daha devam ediyor. Diğer fabrikalara sıçramaması için çalışıyoruz' dedi.
'DAHA DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR'
Organize Sanayi’de bir yılda 45 yangın olduğunu anlatan Başkan Erdem Şen, 'Daha dikkatli olmalıyız. Yangın master planı yapılması gerekiyor. Belediyelerin itfaiye eri almasına maalesef KPSS şartı getirdiler. Halbuki yerel imkânlarla, güçlü ve kuvvetli kişilerden seçme hakkı olması lazım. Organize Sanayi’de Büyükşehir Belediyesi’ne itfaiye yeri verdik. Yaklaşık 15 gün sonra faaliyete geçecek. Ama bunu da mevzuatlarla  güçlendirmemiz lazım. Herkes bu konuda daha da duyarlı olmalı' diye konuştu.
FABRİKA ÇALIŞANI FENALAŞTI
Bu arada, söndürme çalışmalarının devam ettiği fabrikada bazı işçiler de işletmenin idari binasındaki bazı evrak ve dosyaları kurtarmaya çalıştı. Bu sırada sinir krizi geçiren fabrika çalışanı bir kadına da sağlık görevlileri müdahale etti. Fabrikanın yanmasının ötürü duyduğu üzüntü nedeniyle fenalaşan kadına ambulansta müdahale edildi ve sakinleştirildi.

DHA