GÜNCİSTAN'dan Türkgözü Sınır Kapısı'na giriş yaptıktan sonra işlemleri yaptırırken aniden sürücüsü tarnafından Posof'a doğru kaçırılmayı çalışılan yabancı plakalı hafif ticari araç,, 54 kilometre ötedeki Damal'da önüne TIR çekilerek durduruldu. Azerbaycanlı oldukları belirlenen 1'i kadın 4 kişi, taşıttan indikten sonra kaçarken yakalanarak kelepçelendi.
Olay bugün 13.30 sıralarında Gürcistan'a açılan Türkgözü Sınır Kapısında meydana geldi. Türk tarafında işlemlerini yaptırırken içinde 1 sürücü ile birlikte toplam 4 kişi bulunan 99 KD 557 plakalı hafif ticari araç sürücüsünün yönetiminde hızla kaçmaya başladı. Görevlilerinin 'dur' ihtarına uymayan ve alınan önlemlere rağmen sürücü durmadı. Araç, 14 kilometre uzaklıkta Posof İlçesi'nde kapan olmadığı için durdurulamayınca Damal'daki güvenlik  kuvvetlerine haber verildi. Karayoluna TIR çeken güvenlik kuvvetleri, ilçe merkezi girişinde hafif ticari aracı durdurdu. Bu kez taşıttan indikten sonra kaçmaya çalışan 4 kişi, alınan önlem nedeniyle kısa sürede yakalandı. 
Azerbaycanlı oldukları tespit edilen 1'i kadın 4 kişiye yakalandıktan sonra kaçmamaları için kelepçe vuruldu. Araçta suç unsuruna rastlanılmadı. Yakalanan Azeriler, Türkiye'ye giriş yasağı bulunduğu için kaçtıklarını söyledi. Soruşturma sürdürülüyor.