CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, bir televizyon programında Mustafa Kemal Atatürk'e ve Prof. Dr. Afet İnan'a yapılan hakaretleri kınadıklarını söyledi.
CHP Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan ve Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz ile birlikte İl binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Atatürk'e ve Prof. Dr. Afet İnan'a yönelik kullanılan çirkin ifadeleri sert bir dille kınadı. Bir televizyon kanalında düzenlenen programda kendilerini 'tarihçi' olarak görenlerin Mustafa Kemal Atatürk ve Prof. Dr. Afet İnan'a net bir şekilde iftirada bulunduğunu belirten Karaoba, 'Atalarımız 'Hocanın fikri neyse zikri o' demiştir. Bu kadar sapkın, aşağılık ve şerefsizce olan bu açıklamayı, rahmetli Prof. Dr. Afet İnan'ın Çankaya'nın nikahsız first lady'si olarak tanımlanmasını kınıyoruz' dedi.
Türkiye'nin 16 Nisan'dan sonra rejim değişikliğine gittiğini iddia eden Karaoba, 'Atatürk'ün tüm fikirlerine tahammül edemeyenler bu yöntemlerle bunu yapmaya çalışıyor. Tarihçiler 'Ben kitaplarımda yazdım kimse itiraz etmedi, mahkemeye vermediler' diye söyleniyor. Senin gibi bir tarihçinin kitabını bu ülkede okuyan inşallah çok azdır. Eğer o kitapta da hakaret içeren yazılar varsa biz buradan savcılara suç duyurusunda bulunuyor, bunun cezasının verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Atatürk'ün büstlerini, heykellerini kaldırabilirler. Rize'de Atatürk heykelini kaldırdıklarında 'Üzerimize düşen onurdur' şeklinde açıklama yapmışlardı. Ama bu ülkede Atatürk'ün fikirlerini ve ülkenin kuruluşundaki temel olan fikirleri asla yıkamayacaklar. Bu konuda halkımızın sağduyusuna inanıyoruz' diye konuştu.

DHA