VAN'ın İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan kültür sanat etkinliklerine katılan ressam ve resim öğretmenleri, Sanat Sokağı'nın duvarlarını insan ve hayvan figürleriyle süsledi.  Ressamlar ve öğretmenler, Van'ın kötü imajını değiştirmek istediklerini söyledi. 
İpekyolu Belediyesi'nin 3 gün sürecek olan kültür sanat etkinliğine, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 50 ressam ve Van'daki bazı resim öğretmenleri katıldı. Kentin en işlek mekanlarından biri olan Sanat Sokağı'nın duvarlarına insan ve hayvan resimleri çizen ressamların figürleri büyük ilgi gördü.Van Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi'nde resim öğretmenliği yapan Mustafa Çalağan, resim çalışmasını gece geç saatlerine kadar sürdürdü. 
Resim öğretmeni Çalağan, bölgedeki olaylar nedeniyle Van'ın kötü bir imajının olduğunu, bu imajın çeşitli etkinliklerle silinmesi gerektiğini söyledi. Çalağan, 'Van'da daha önce  bir takım olumsuzluklar yaşandı. Ne yazık ki şehirimizden, kentimizden istenmeyen hadiseler oldu, bombalar patlatıldı. O bombalar ne yazık ki bir Vanlı olarak bizim yüreğimizi yaktı. Ben de  bir sanatçı olarak elimdeki fırça, sanat ve eserlerimle kentin güzelleşmesine katkı sunmaya çalışıyorum' dedi. 
Paris'te sergisini iptal ederek Van'daki etkinliğe katılan ünlü Ressam  Haydar Ekinek ise, Van'daki gençlere destek olmak amacıyla etkinliğe katıldığını söyledi. Van'da kültür sanat anlamında ciddi sıkıntıların olduğunu da belirten Ekinek, 'Van'da galeri yok. Gençlerin resim yapacak yerleri yok. Umarım bizler bu etkinlikle gençlerimize  ön ayak oluruz. Yetkililer yeni galeriler açarlarsa biz de onlara destek oluruz. 50 sanatçıyı Van'a getirmek çok zor . Van'da olaylar var,  bomba var,  şu var,  bu var  deniliyordu. Ama biz her şeye rağmen ressamlarımızı ikna ettik ve kente getirdik. Bugün hepsi de geldikleri için çok mutlu. Van'ın bundan sonra kültür ve sanatla anılması için de elimizden geleni yapacağız' diye konuştu.

DHA