ÖZGÜR Gündem Gazetesi için 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katıldığı için hakkında dava açılan ve ifadesi için yakalama kararı çıkartılan Ahmet Aziz Nesin'in Fransa'da yaşayan eşi Hilal Nesin, "Bence de yakalasınlar, yakalayıp ifadesini alıp serbest bırakmasınlar, getirip bana teslim etsinler" dedi.
İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlendiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Ahmet Aziz Nesin için savunmasının alınması amacıyla yakalama kararı çıkarttı. Mahkeme heyeti Ahmet Aziz Nesin hakkında savunmasının alınması amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına, savunması alındıktan sonra serbest bırakılmasına karar verdiğini açıkladı.
'BANA TESLİM ETSİNLER'
Ahmet Aziz Nesin'in Fransa'da yaşayan eşi Hilal Nesin de sosyal medya hesabından eşinin yakalama kararına yönelik değerlendirme yaptı. Hilal Nesin yaptığı paylaşımda, "Eşime yakalama emri çıkartmışlar 'gel ifadeni ver sonra seni serbest bırakacağız' demişler. Size inanacağını sanmıyorum ben de aynını demiştim 'gel evlenelim sonra git' ama olmadı bir yere bırakmadım, anlayacağınız eşim insanlara güvenini kaybetti." Nesin, ikinci paylaşımında da "Bence de yakalasınlar, yakalayıp ifadesini alıp serbest bırakmasınlar getirip bana teslim etsinler, eve kapıya geldiği yok, hidayete erdi beyaz sakallarıyla her gün bir yerde 'hayır' dağıtıyor, kendini 'hayır' işlerine verdi."
CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN SORUŞTURMA AÇILMIŞTI
Hilal Nesin, Muratpaşa Belediyesi'nde tiyatro eğitmeni olarak çalışırken 2016 yılının Aralık ayında, Fransa'ya yerleşmeye karar verdi. Fransa'ya yerleşme kararını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Hilal Nesin paylaşımında, "Üç seçenek vardı: a-) Susacaksın b-) İçeri gireceksin c-) Gideceksin. Ben 'c' demek zorunda kaldım" ifadesini kullandı. Hilal Nesin hakkında, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

DHA