TOKAT'ın Turhal İlçesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen uluslararası 'Cross Country Yamaç Paraşütü Uzun Mesafe Yarışması' ikinci gününde gökyüzünde renkli görüntüler ortaya çıktı.
Turhal İlçesi'ne bağlı Şenyurt Beldesi'nde 1200 metre yükseklikte bulunan Mercimek Tepesi'nde düzenlenen ve 9 ülkeden 100 sporcunun katıldığı yarışmanın 2'nci gününde peş peşe havalanan çok sayıda paraşüt, gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu. Bazı sporcular rüzgarın etkisi ile kalkışta zor durumda kaldı. Turhal Havcılık Kulübü Başkanı Mustafa Başdemir, şöyle dedi:
'Geçen seneki yarışmalarımızda 60 kilometre mesafemiz vardı. Bu seneki mesafemiz 89 kilometreye çıktı. Geçen yılın rekorunu kırdık. Bu yarışmada 70 kilometrenin üzerine çıkan 40 tane pilotumuz var. Turhal Mercimek Tepesi'nden çıkıyorlar. Tokat, Niksar, Erbaa ve Reşadiye hattında pilotlarımız giriş yapıyorlar. Bizler için katılımın çok olması değil, kaliteli sporcuların katılması önemli. Şu anda Türkiye rekortmenimiz ve milli takımdan 7 sporcumuz katıldı. Bu yarışmada sporcuların aldıkları puanlar kendi hanelerine yazılıyor. Yıl sonunda ise milli takım seçmelerinde aldıkları puanlar etken oluyor.'
Yarışma sonuçları yarın törenle açıklanarak derece alanlara ödülleri verilecek.

 

 

DHA