BURDUR'da 'Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim Projesi' kapsamında 65 yaş üstündeki kişilere her gün önce egzersiz yaptırılıyor, sonra zeka oyunları oynatılıyor.
Burdur Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Burdur Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Koordinatörlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) işbirliğiyle hazırlanan, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2016 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı tarafından desteklenen 'Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim Projesi' kapsamında yaşlılara bedensel ve zihinsel egzersiz yaptırılıyor.
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen projeyle her gün sabah servislerle evlerinden alınan 65 üstü yaklaşık 100 yaşlı, beden eğitimi öğretmeni ve fitness ve vücut geliştirme antrenörü İbrahim Kubilay Türkay nezaretinde Bahçelievler Mahallesi'ndeki Gençlik Parkı'nda 30 dakika kültür fizik hareketleri yapıyor. Yaşlılar egzersiz programının ardından 30 dakika süreyle de alzheimer hastalığını önlemeye yönelik zeka oyunları oynuyor.
65- 83 yaş arasındaki yaşlıların katıldığı aktiviteye Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü de katılarak egzersiz yaptı.
Projenin 65 yaş üstü yaşlı kişilere fiziksel ve zihinsel aktivite içerikli olduğunu anlatan İbrahim Kubilay Türkay,  proje süresinin ise 30 iş günü olduğunu kaydetti. Yaşlanmaya geçmiş bireylere fiziksel ve zihinsel aktiviteler yaptırdıklarını belirten Türkay, 'Bu yaş grubu, kıkırdak kaybı ve kemik azalması yaşıyor. Onların günlük hayatta yaptıkları işleri daha rahat ve bilinçli daha az riskle yapmalarına destek olmaya çalışıyoruz' dedi.
Aktiviteye katılan 73 yaşındaki Ahmet Şenay ve 65 yaşındaki Şükrü Uluçay da yaptıkları hareketlerin günlük yaşamlarında kendilerine olumlu etkilediğini söyledi.

DHA