İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olmak suçundan haklarında gözaltı kararı bulunan  ve örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı oldukları tespit edilen kişilere yönelik operasyon başlatıldı.

Örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock'u kullanan ve konuşma içerikleri çözümlenen 36 kişinin yakalanması için düğmeye basan polis, İstanbul'da sabah saat 06:00'dan itibaren çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Yapılan operasyon kapsamında 13 kişi gözaltına alınırken, polis ekiplerinin 23 kişiyi yakalaması için çalışmaları devam ediyor. Ekipler yaptığı aramalarda çok sayıda yazılı ve basılı örgütsel doküman ele geçirdi.

Mersin'de FETÖ operasyonu: 29 gözaltı


Öte yandan Mersin'de de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 29 işadamı gözaltına alındı, 18 kişinin ise arandığı öğrenildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağlayan, Bank Asya'da hesap artıran,, KHK ile kapatılan derneklerde üyelik kaydı olan, işadamlarından terör örgütü ile ilişki ve irtibatlı kişilerle yurtdışı çıkış kaydı bulunan, örgütün tepe yönetimi ile aynı otelde aynı tarihlerde kalan 47 işadamına yönelik yapılan operasyon yapıldı. 29  işadamı gözaltına alınırken, adreslerinde bulunmayan 18 kişi ise aranıyor.
(İHA/DHA)