Başbakan Binail Yıldırım, CHP'nin Adalet Yürüyüşü ile ilgili "Sıcakta mübarek ramazan gününde yürünmez. Maltepe'ye hızlı trenle gidebilir" demiş ve "Çözüm aranacaksa çözüm yeri Meclis’tir. Sokağa davet etmek sokakta çözüm aramak en hafif tabiriyle sorumsuzluktur. Provokasyon ihtimali uzak değil. Sokağa inince bu ihtimal her zaman olabilir" uyarısında bulunmuştu. Başbakan'ın sözlerine CHP lideri yürüyüşü sırasında yanıt verdi.

 

'YARGIYA TALİMATI BEN DEĞİL ONLAR VERİYOR'


15 Temmuz darbe girişiminin planlandığı Kahramankazan ilçesindeki Akıncı Üssü yakınlarında konuşan CHP lideri "Şu an 15 Temmuz'un planlandığı yerdeyiz. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini sokağa çıkan bizim insanımız engellemedi mi? Demek ki demokrasiye adalete her yerde sahip çıkacağız. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Yargı bağımsızlığından söz ediyorlar. Savcıya talimat veriyorlar. Yargıya talimatı ben değil onlar veriyor. Provokasyon yapıyorlar. Biz hiçbir yerde hiçbir ortamda provakosyanlara alet olmayacağız. Adaleti bulmak için yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Başbakan'dan Adalet Yürüyüşü açıklaması" desc="Başbakan Binail Yıldırım, CHP'nin Adalet Yürüyüşü ile ilgili 'Sıcakta mübarek ramazan gününde yürünmez. Maltepe'ye hızlı trenle gidebilir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/by-iha-487-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-basbakandan-adalet-yuruyusu-aciklamasi-1898234/"]